Bahreyn’in Londra Büyükelçiliği, İngiltere’deki seçimleri yakından takip etti

Bahreyn’in Londra Büyükelçiliği, Muhafazakâr Parti’nin büyük zaferiyle sonuçlanan İngiltere seçimlerini takip etmek için seçim gecesi düzenledi.

Başkent Londra’da gerçekleşen seçim gecesi etkinliğine katılan yetkililer arasında Avrupa ve İngiltere’nin ilişkilerini ele alan çeşitli tartışmalar yapıldı.

Seçim gecesinde, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışı  (Brexit) konusunun yanı sıra, İngilizlerin siyasi geleceği, Körfez ve İngiltere ilişkileri, terörle mücadele ve ticari konuları çevreleyen Arap-İngiliz ilişkileri gibi meseleler masaya yatırıldı. Etkinlikte ayrıca,  halkın yeni hükümetten beklentileri konuları da tartışıldı.

Bahreyn Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinliğe, diplomatlar, yetkililer ve gazeteciler katılırken, ön planda yer alan isimler arasında Bahreyn’in Londra Büyükelçisi Şeyh Fevaz bin Muhammed ve Suudi Arabistan’ın Londra Büyükelçisi Prens Halid bin Bender bin Sultan vardı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakâr Parti, önceki gün gerçekleştirilen seçimlerde Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi’ne ezici bir üstünlük sağlayarak, seçimlerden zaferle ayrıldı. Muhafazakâr Parti, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’nda 650 sandalyeden 323’ünü kazanarak, mutlak çoğunluğu garantiledi.

Şarkul Avsat