15 yaş üstü Suudilerin yüzde 88’i internet kullanıyor

Suudi Arabistan İstatistik Genel Kurumu, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, 15 yaşın üzerindeki Suudilerin yüzde 88,60’ının internet kullandığını doğruladı.

Bu durum, 2019 BİT Erişim ve Aileler ve Bireyler İçin Kullanım Araştırması sonuçlarındaki raporda bildirildi.

Rapordaki anket sonuçlarına göre, internete erişimi olan ailelerin oranı yüzde 92,77’ye, evinde sabit telefon hattı olan ailelerin oranı yüzde 27,07’ye, cep telefonu olan ailelerin oranı yüzde 99,27’ye ve evde bilgisayarı olan ailelerin oranı yüzde 53,41’e ulaştı. Son olarak televizyon ve radyosu olan ailelerin oranı sırasıyla yüzde 92,9 ve yüzde 20,57 oldu.

Bireysel olarak, 15 yaş ve üstü bilgisayar kullanan bireylerin oranı yüzde 46,48’e, 15 yaş ve üstü internet kullananların oranı yüzde 88,60, aynı yaş grubundaki cep telefonuna sahip olanların oranı yüzde 96,74 oldu.

İstatistik Kurumu raporu, geniş bir veri tabanı bulma ve aileler ve bireyler için bilgi ve iletişim teknolojilerinin faaliyeti hakkında araştırmalar yapmak ve güvenilir bir temel olarak kullanmanın yanı sıra, gerekli tüm istatistiksel verileri bilmelerine yardımcı olan iletişim ve bilgi teknolojisinin etkinliği hakkında yeni veriler ve göstergeler sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, bilimsel araştırma alanında kullanılmak üzere Suudi Arabistan’daki aileler ve bireyler için bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktivitesi hakkında bilgi sunmak ve yerel ve bölgesel karşılaştırmaların yapılmasına katkıda bulunan çalışmalar hakkında istatistikler sunmayı amaçlıyor.

Al Arabiya