Suudi Arabistan’dan mülteci ve yerlerinden edilmiş kişilere 17 milyar dolar yardım

Suudi Arabistan, bir milyondan fazla Yemenli, Suriyeli ve Arakanlı mülteciye ev sahipliği yapmanın yanı sıra mülteciler ve yerlerinden edilmiş kişilere 20 yılda 17 milyar dolardan fazla yardım sağladı.

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) Genel Sorumlusu Dr. Abdullah er-Rabia, ülkesinin son 20 yılda dünyadaki mülteciler ve ülke içinde yerlerinden edilmiş kişilere 17 milyar dolardan fazla yardım sağladığını söyledi.

Cenevre’de düzenlenen Küresel Mülteci Forumu’nda konuşan er-Rabia, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası kuruluşlara 925 milyon dolar ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (UNHCR) 287,9 milyon dolar olmak üzere 17 milyar doların üzerinde bir yardım sağlandığını söyledi.

Suudi Arabistan’ın mültecilere verdiği desteğin ev sahibi ülkelerde yürüttüğü projelerle sınırlı olmadığını dile getiren er-Rabia, ülkede bulunan 1 milyon 94 Yemenli, Suriyeli ve Arakanlı mülteciye istihdam olanakları sağlandığını, sağlık, eğitim ve diğer hizmetlerin ücretsiz olarak sunulduğunu belirtti. Er-Rabia, tüm bu hizmetlerin maliyetinin ise son beş yılda 16 milyar 700 milyon dolara ulaştığını ifade etti.

Şarkul Avsat