Riyad’daki saldırganların Yemen’deki El Kaide üyesi oldukları açıklandı

Geçtiğimiz ay, Riyad’da meydana gelen bir bıçaklama olayında yer aldıkları iddiasıyla tutuklanan iki kişinin duruşması başladı. İki kişinin Yemen El Kaidesinden emir aldıkları ortaya çıktı.

Saldırganın Riyad sahnesinde müzisyenleri bıçakladığı an sosyal medyada paylaşılmıştı.

Tutukluların yargılanmasına Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da özel ceza mahkemesinde başlandı. Tutuklulara yasal temsilciler atandı.

SALDIRIDAN ÖNCE VİDEOSUNU ÇEKMİŞ

33 yaşındaki Yemen vatandaşı olan ilk kişi, araçla silahlı bir terörist saldırısı gerçekleştirmek, bir müzisyen ve bir konser güvenlik görevlisini bıçaklamak ve çok sayıda kişiyi yaralamakla suçlanıyor.

Operasyonun izlenmesi ve planlanmasının ardından, Kral Abdullah Park Tiyatrosu’nda saldırıyı gerçekleştirmesi için örgütün liderlerinden biri tarafından görevlendirildiği belirtildi. Saldırgan aynı zamanda daha önce Yemen’deki bir grup içinde yer almakla suçlanıyor.

Saldırıdan önce kendi videosunu çeken ve şiddet uygulamaya teşvik eden bir şiir okuyan saldırganın ardından videoyu WhatsApp üzerinden başkalarına gönderdiği ortaya çıktı.

İkinci sanık ise, bir ATM’ye zarar vermek ve çalınan parayı Yemen’e göndermenin yanı sıra, birinci sanığı korumakla suçlanıyor.

Ayrıca, ikinci sanık Suudi Arabistan içindeki sahte kâğıt para biriminin tanıtımına katılmak, dolandırıcılık, sahte para kullanarak ateşli silah satın almak, silah ticareti sürecini örtbas etmek ve Suudi Arabistan’a yasadışı yollardan girmekle suçlanıyor.

Arab News