Çin: Kaşıkçı davası Suudi Arabistan’ın içişleri meselesidir

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, yaptığı açıklamada, Çin’in Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı davası hakkındaki kararına dikkat çekerek, Suudi Krallığı’nın davayı ele almasını desteklediklerini belirtti.

Geng Shuang, Çin’in Suudi Arabistan’daki Büyükelçilik Twitter hesabında yaptığı açıklamada ‘’Bu dava Suudi yargı çerçevesinde uygun bir şekilde ele alınmalıdır, ayrıca siyasal ve uluslararası bir mesele haline getirilmemesi gereken bir Suudi içişleri meselesidir’’ dedi.

Geçen yıl işlenen Kaşıkçı cinayeti ile ilgili pazartesi günü, Riyad ceza mahkemesi tarafından beş kişi ölüm cezasına çarptırıldı ve üç kişiye de hapis cezası verildi.

Toplam 24 yıl hapis cezasına çarptırılan üç sanık “suçu örtbas etme ve yasayı ihlal etmedeki rollerinden dolayı” suçlu bulundu. Mahkum olanlar hâlâ karara itiraz edebileceklerinden dolayı isimleri yayınlanmıyor.

Suudi Savcısı ve Sözcüsü Shalaan Al-Shalaan, soruşturmalarda hüküm giymişlerin Kaşıkçı arasında “daha önceden düşmanlık” olmadığının kanıtlandığını, cinayetin kasıtlı işlenmediğini, anlık bir karar sonucunda işlendiğini söyledi.

Arab News