Umman Sultanı Sultan Kabus Bin Said Al Said

Ummanlılar 49 yıllık liderlerinin sağlığı için dua ediyor

Ortadoğu’nun en uzun süre görev yapan lideri Umman Sultanı Sultan Kabus Bin Said Al Said’in sağlığının kötüye gitmesiyle ilgili haberlerin ardından, binlerce Ummanlının Arapça #SultanQaboos hashtagi ile sosyal medyada yaptığı paylaşımlar kalpleri ısıttı. Ummanlılar, destek ve bağlılıklarını dile getirdiler.

KANSIZ DARBEYLE İKTİDARA GELDİ

Sultan Kabus 1970 yılında kansız bir darbe sonucunda iktidara geldi ve 49 yıldır ülke yönetimini sürdürüyor. Göreve geldiğinden beri Körfez ülkesinin değişiminde rol aldı ve Umman’ı bölgesel gerilimlerde etkin bir arabulucu haline getirdi.

Umman hakkında videolar, görüntüler, haberler ve bilgi grafiklerini paylaşan bir sosyal ağ platformu olan Umman World, Sultan Kabus’un Umman ve halkına her zaman daha iyi bir gelecek vaat ettiğini ve Umman’ın mutluluğunun ve refahını her şeyin üzerinde tuttuğunu belirtti.

Sultan Kabus’un her zaman İngiltere ile güçlü bir bağı var. Özellikle gençliğini Sandhurst’daki İngiliz Kraliyet Askeri Akademisi’nde geçirmesi onun İngiliz Krallığı’na özel bir bağlılık hissetmesine neden oldu.

Gulf News