7. İkinci El Kitap Festivali 26 Şubat’ta Şarika’da başlayacak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Şarika şehrinde “Bir Kitap Al Yolunu Aydınlat” sloganı altında 7. İkinci El Kitap Festivali başlayacak.

Şarika’da 2. El Kitap Festivali’ni düzenleyen Yüksek Komiteler Başkanı Şeyha Cemile bint Muhammed el-Kasımi, Şarika Hakimi Şeyh Dr. Sultan bin Muhammed el-Kasımi’nin yerleştirdiği kültür ve bilgi yaklaşımına uygun olarak kentin, 2006 yılından bu yana festivali düzenlediğini ifade etti.

Sözlerinin devamında Kasımi, “Şarika şehri, festival organizasyonuyla kitabın değerini ve önemini arttırmayı ve okumayı teşvik etmeyi, konu ve haklarının farkındalığını artırmanın yanı sıra engelli kişilere sağladığı destekleyici programlara ve hizmetlere katkıda bulunan yenilikçi finansal gelirler sağlamayı amaçlıyor” dedi.

Kasımi, kitapların insan ve toplumun yolunu aydınlattığını ve ulusların ilerlemesine katkıda bulunduğunu belirterek, bu oturumun sloganının önemine değindi, ayrıca festival için kalıcı bir yer tahsis ederek, yıl boyunca kitap festivalinin devamı ve kurumsallaşma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

2006 yılında festivaldeki kitap sayısının 80 bin iken 2007 yılının ikinci oturumunda kitap sayısının arttığını ve 100 bin kitap olduğunu belirten Kasımi, daha sonra 2009’daki üçüncü oturumda 150 bin kitap, 2011’de dördüncü oturumda 500 bin kitap, 2013 ve 2016’da aynı oranlarda arttığını ve Şubat 2020’nin sonlarında yapılması planlanan yedinci oturumda bir milyon kitaba ulaşacağını söyledi.

WAM