BAE, Expo 2020 hazırlıklarına devam ediyor

Expo 2020 Dubai, BAE topluluğunun yaklaşan etkinliğe katılmasını, dünyayı karşılamaya hazırlanmasını sağlayacak bir dizi eğlence ve ağ fırsatı sunacağını duyurdu.

Expo 2020 Dubai Toplumsal Etkileşim İşleri CEO’su Manal el-Bayat yaptığı açıklamada, “Yaklaşık on ay sonra Expo 2020 milyonlarca insanı almak için kapılarını açacak, BAE’deki her yaştan ve milletten herkesi, misafirperverlik ve cömertlikle davetlilerimizi BAE tarzında karşılamaya ve BAE ruhunu somutlaştırmaya davet ediyoruz.

Bu etkinlik, bölgemizde düzenlenen ve ülkemizin başarılarını kutlaması, geleceğe yönelik vizyonumuzu sunması ve dünyaya hikayemizi anlatması için hayatımızın tekrarlanamayan bir deneyimini temsil eden ilk Expo olacak. Bu an her zaman etkinliğin bir parçası olarak kalbimizde ve zihinimizde yaşayacak ve hepimiz için büyük bir gurur kaynağı olacak” dedi.

Açıklamasının devamında, “BAE topraklarında yaşayan ve burayı kendileri için bir vatan olarak kabul eden yaklaşık 200 milliyetten milyonlarca insan var. Expo, dünyaya toplumumuzun en iyisi olduğunu göstermek ve onlara tüm dünyayı bir araya getiren bir yer olduğumuzu göstermek için harika bir fırsat olacak” ifadelerini kullandı.

Expo 2020 Dubai, insanların katılabileceği fırsatlar ve etkinliklerle dolu olacak ve etkinlik özellikle Expo sitesini ziyaret etmek için ek fırsatlar içerecek.

Mayıs 2019’da Expo ekibi üyeleri, ortakları ve gönüllüleri, ülkenin yedi emirliği içindeki evlere 25 binden fazla hediye kutusu dağıtarak insanlara doğrudan Expo ile iletişim kurma fırsatı sağladı.

Yedi emirlikteki rastgele seçilen evleri ziyaret ederek aynı zamanda Expo 2020’de herkesin yaşa, milliyete veya arka plana bakmadan parçası olabileceği ulusal bir proje olarak sunmanın bir yolunu temsil etti ve bu da BAE’nin temel taşı olan değerlerin canlanmasına katkıda bulundu.

Dünyanın en güzel etkinliği için başlatılan hazırlık turu, BAE’deki insanların Expo sitesi hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için harika bir fırsat sundu ve Expo ziyaretçileri eşsiz deneyimin tadını çıkardı.

Turlar, 13 Temmuz ve 31 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştı ve Expo 2020 alanının eğlence ve bilgisiyle dolu otobüs turları ziyaretçilerin Expo merkezini keşfetme fırsatını sağlamıştı.

Tur biletleri, lansmanından sadece üç saat sonra tükendi ve 91 milletten 3 bin 300’den fazla ziyaretçi taşıyan 104 otobüs dolaştı. En çok ziyaretçi alınan milletler; Hindistan, Filipinler, Pakistan, BAE ve İngiltere oldu.

Kanada’dan Karen, “Siteyi tamamlanmadan önce görmek ne kadar harika, siteyi görebilen ilk grup arasında olduğumuzdan her zaman gurur duyabiliriz” dedi.

BAE’den Ahmed, Expo’nun ortaya koyduğu başarıdan gurur duyduğunu ve inşaatla ilgili en son gelişmeleri bilmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Turlar, ziyaretçilerin Expo’nun önceki oturumlarında ortaya çıkan yenilikleri öğrendikleri ve 2020’de katılımcı ülkelerin yaklaşık 192 standını keşfettikleri ve nasıl katılacağı hakkında daha

fazla bilgi edindikleri Expo 2020’deki gönüllü merkezine yakın bir alan olan içeriği görüntülemek için açık bir alanda Expo deneyimine katılma fırsatı sağladı.

İngiltere’den Heather, “Bu harika bir deneyimdi – siteyi ziyaret etmeden önce düşünülemez bir şey. Otobüs turu tamamen yeni bir ufuk açtı” şeklinde konuştu.

Cezayir’den Mustafa şunları söyledi, “Tüm ülkelerin tarihini tanımak ve kültürlerini, gelişimlerini ve yaşam tarzlarını görmek için özlem duyuyorum. Bazı aile üyeleri bizi ziyaret etmeyi planlıyor ve onlarla Expo’nun açılışına denk gelecek ziyaret tarihlerini ayarlama konusunda konuşacağız ve bu, BAE ve Expo 2020’nin tadını çıkarmak için uygun bir yol olacak.”

Hindistan’dan Anad herkesi Expo 2020 deneyiminin tadını çıkarmaya davet etti ve siteyi açmadan önce görme fırsatı bulan birkaç kişi arasında olduğu için şanslı olduğunu söyledi.

Expo 2020 Dubai, Expo’nun üç alt temasını yansıtmak için üç neşeli renkte bilekliği piyasaya sürdü. “Dünyayı Birleştiriyoruz” sloganı ile Uluslararası Fuar’ı, BAE’yi ziyaret edecek yüzlerce ülke ve milyonlarca insanı tanıtmak için duyuruldu.

Wam