BAE, Dünyanın En Rekabetçi Ülkeleri listesinde 5. sıraya yükseldi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Uluslararası Kalkınma Enstitüsü tarafından yayınlanan Uluslararası Rekabetçilik Yıllık Raporu’na göre, son dört yıl içinde Dünyanın En Rekabetçi Ülkeleri listesinde, 2016’da 15. sırada yer alırken 2019’da 5. sıraya sıçramayı başararak yüzde 67’lik bir başarı elde etti.

BAE’nin son dönemde rekabetçilik alanında elde ettiği başarı oranı, ülkenin alt göstergelerin çoğunda dünya düzeyinde gelişmiş ülkeler listesinde yer alan birçok ülkeyi geçebildiğini ortaya koydu.

Dünyadaki 63 ülkenin ekonomisini kapsayan Küresel Rekabet Edebilirlik Raporu, ülkelerin ve kurumların refah elde etmeyi nasıl başardıklarını değerlendiren 333 gösterge ile ekonomik performans, hükümet verimliliği, iş verimliliği ve altyapı içeren 4 eksene odaklanıyor.

BAE, küresel düzeyde ilk olarak, rapor tarafından izlenen çok sayıda büyük eksen, alt eksen ve alt göstergede yer aldı. Küresel olarak “iş verimliliği” ekseninde birinci, ikinci olarak “hükümet verimliliği” ekseninde ikinci sıraya yükseldi. Aynı zamanda küresel olarak “idari uygulamalar”da birinci ve “uluslararası ticaret”, “verimlilik ve üretim ”, “altyapı”, “davranışlar ve ilkeler” ve “işgücü piyasaları” kategorilerinde ikinci sırada yer almayı başardı. Ayrıca küresel olarak “hükümet finansmanı” ve “vergi politikaları”nda üçüncü sırada yer aldı. BAE 2021 Vizyonu için ulusal gündem, ülkeyi bilgi temelli bir ekonomiye dönüştürerek ve yeniliği destekleyerek BAE’nin ekonominin, turizmin ve ticaretin başkenti olarak dönüşümünü garanti eden bir kalkınma yoluna sokmayı amaçlıyor.

Göstergeler, BAE’nin yıllar içinde benzeri görülmemiş fırsatlara, istikrarlı büyümeye ve önemli gelişmelere kapı açacak şekilde ilerlediğini ve büyük ülkeler ve gelişmiş küresel ekonomilerle ilk 10 ülke listesine katılmak için rekabet gücünün devam ettiğini ortaya koydu.

WAM