Arap ve Afrika Devletleri Konseyi kuruluş tüzüğü imzalandı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, bugün, Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ne kıyısı olan yedi ülkeyi (Suudi Arabistan, Sudan, Cibuti, Somali, Mısır, Yemen ve Ürdün) temsilen oluşturulan Arap ve Afrika Devletleri Konseyi’ne ilişkin kuruluş tüzüğünün imzalanması nedeniyle katılımcı ülkeleri tebrik etti.

Arap ve Afrika Devletleri Konseyi’nin kuruluş tüzüğünün imzalanması, Kral Selman’ın bugün Aden Körfezi ve Kızıldeniz’i çevreleyen ülkelerin dışişleri bakanlarını Riyad’da kabul ettiği sırada geldi. Toplantıya, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen el-Safadi, Eritre Dışişleri Bakanı Osman Saleh, Yemen Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hadrami, Sudan Dışişleri Bakanı Esma Muhammed Abdullah, Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Yusuf ve Somali Dışişleri Bakanı Ahmed İsa Avad katıldı.

Toplantıya katılan bakanlar, ülkelerinin liderlerinin Kral Selman’a selamlarını iletirken, Suudi Arabistan Kralı’da bakanlardan ülke liderlerine selamlarını iletmelerini istedi.

Görüşme sırasında, Kızıldeniz ve Aden Körfezi sınırındaki ülkeler arasında ortak işbirliğini geliştirmenin yollarının yanı sıra, bölgedeki güvenlik ve istikrarı arttıracak konular masaya yatırıldı.

Görüşmeye, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan, Devlet Bakanı Dr. Müsaid Ayban ve Suudi Arabistan Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Kattan’ın yanı sıra üst düzey yetkililer katıldı.

Şarkul Avsat