Cizan Kış Karnavalı renkli gösterilerle sona erdi

Suudi Arabistan’ın güneybatısında yer alan Cizan şehri, Cizan Prensi Muhammed bin Nasır ve Cizan Emiri Yardımcısı Muhammed bin Abdülaziz’in katılımıyla, Cizan şehrindeki Prens Sultan bin Abdulaziz Medeniyet Merkezi’nde düzenlenen en büyük kış karnavalına tanık oldu.

Karnaval, keman, piyano ve arp performanslarına ve anavatandaki kalkınmaya yönelik ulusal vizyon üzerine bir diyaloga tanıklık etti. Farklı milletlerden karnavala gelen katılımcılar, Suudi Arabistan’ın turizmi ve misafirperverliği hakkında konuşma yaptı.

Cizan Prensi, 12. Cizan Kış Festivali’nin açılışını duyurduğu bir konuşma yaptı. Havai fişek gösterileriyle başlayan karnavalda, yürüyüş ve katılımcı ülkelerden gelen dansçıların gösterileri eşliğinde özel karnaval müziği ve araçlarla eşsiz bir performans sergilendi.

Ayrıca, Cizan bölgesinin 16 bölgesinin büyümesini ve gelişmesini ifade etmek amacıyla karnaval yürüyüşü başlatıldı.

 

Daha sonra Cizan Emiri, Cizan Karnavalı’nın hicri 1429’da ilk başlangıcından beri karnavalın gelişim aşamalarını anlatan bir film izledi. Filmde, karnavalın Cizan’ın gelişimine etkisi ve 18 ülkeden; Lübnan, Suriye, Cezayir, Fas, Portekiz, İsveç, Filipinler, Amerika, Ukrayna, Pakistan, Rusya, Çin, İspanya, Kolombiya, Endonezya, Yemen, Fransa ve Mısır’dan katılımcıları anlatıldı.

Prens Muhammed bin Nasır bin Abdulaziz kapanış konuşmasında, Cizan Karnavalı’nın bu yılki gelişiminden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, 12 günlük bir süre boyunca festivalin bölgede turizm, yatırım, ekonomik, tarih, edebiyat ve sanatsal alanlardaki gelişimlere katkıda bulunduğunu ifade etti.

Al Arabiya