El-İsa’dan Mekke Bildirgesi’nin ödül kazanmasına övgü

Dünya İslam Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Dr. Muhammed el- İsa, Mekke Bildirgesi’nin 2020 Kral Faysal İslam’a Hizmet Ödülü’nü kazanmasına övgüde bulundu.

El-İsa, Mekke’de geçen Ramazan ayında yapılan tarihi konferansta Mekke Bildirgesi’ni onaylayan 139 ülkeden bin 200 İslam alimi adına Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a teşekkürlerini sundu.

İslami söylemin, özgün ve çağdaş bir şekilde karakterize edildiğini dile getiren el-İsa, Mekke Bildirgesi’nin bu söylemin ümmetin yenilenmiş bilinci ile yenilendiğini gösterdiğini vurguladı.

Mekke Bildirgesi’nin öngördüğü işleri yürütmek üzere Konsey ve Genel Sekreterlik kurulduğunu aktaran el-İsa, Rabıta’nın İslam mesajının bir uzantısı olarak İslam halkları için bir şemsiye görevi gördüğünü söyledi.

Rabıta’nın, kendisini ‘İslami çalışmaların öncüsü’ olarak nitelendiren Suudi Arabistan’ın himayesinde 60 yıl önce kurulduğunu ifade eden el-İsa, İslam, Müslümanlar ve tüm insanlık için hizmetleri nedeniyle Yüce Allah’tan Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed’i hayırla mükafatlandırmasını niyaz etti.

Şarkul Avsat