Şeyh Muhammed bin Zayed, Avustralya’ya mali destek sözü verdi

Şeyh Muhammed bin Zayed, ülke çapında bir ölüm ve yıkıma neden olan büyük orman yangınlarının şiddetlenmeye devam etmesi nedeniyle Avustralya’ya hayati destek sözü verdi.

Abu Dabi Veliaht Prensi ve Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutan Yardımcısı; Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile yaptığı bir telefon görüşmesi sırasında, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olarak güç durumdaki Avustralya halkının yanında olduklarını belirtti.

Avustralya’da felakete neden olan yangınlarda şimdiye kadar en az 25 kişi ve milyonlarca hayvan öldü, binlerce ev yıkıldı.  Aylardır devam eden yangınlar sıcaklıkların rekor seviyeye çıkmasına neden oldu ve yüzlerce kasaba tahliye edildi.

Şeyh Muhammed, yaptığı görüşmede devam eden kriz ve Avustralya halkının durumuyla yakından ilgilendiğini bildirdi.

BAE ve Avustralya arasındaki güçlü bağlara dikkat çeken Şeyh Muhammed, yangınlarla mücadele ve yeniden inşa sürecinin devam etmesine yardımcı olmak için gerekli ekipman, uzmanlık, insan gücü ve finansal yardım sunmaya söz verdi.

Şeyh Mohamed, Başbakan Morrison’a uluslararası işbirliklerinden sorumlu Devlet Bakanı Reem Al Hashimy’nin destek programı çerçevesinde Avustralya hükümeti ile BAE arasında bir irtibat noktası olarak hizmet edeceğini sözlerine ekledi.

Etihad Havayolları bu hafta, ülkeyi yıkıma götüren yangınlardan etkilenen Avustralyalı sakinleri için yapacakları tüm uçuş değişiklikleri için ücret alınmayacağını açıkladı.

Ulusal havayolu, orman yangını yardımının desteklenmesine yardımcı olmak amacıyla BAE’ de fon toplanması konusunda Emirates Kızılayı ile birlikte çalışma taahhüdünde bulundu.

The National