İspanyol taraftarlar, Cidde’de inanılmaz keyifli vakit geçirdi

Cidde’de düzenlenen İspanya Süper Kupası için gelen İspanyol taraftarlarının sayısı az olabilir. Ancak Suudi Arabistan’a gelenlerin hepsi ülkede geçirdikleri her dakikadan zevk aldılar.

Suudi Arabistan’a ilk defa gelen Madrid’li Roy Seed ve Max Hernando, kupa maçları zamanında Cidde’de bir hafta geçirdiler.

İkili, çarşamba günü oynanan taraftarı oldukları Real Madrid, Valencia ile karşılaştığı gün Kral Abdullah futbol stadyumu önünde selfie çektiler.

Seed, “Burada olmak güzel. Atmosfer harika. Madrid’den geldik, final ve yarı final maçları için bilet aldık. Beni izlemekten alıkoyamazdınız.”

Arkadaşı Max de evde oturma odasından izlemek yerine kupayı Cidde’de izleme heyecanını şu sözlerle ifade etti: “Buradaki havayı sevdim. Yeni bir yerde, Suudi Arabistan’da yeni bir şehir deneyimledik. İspanya’daki çok insanın endişeleri vardı ve gelmediler. Biz geldiğimiz için mutluyuz.”

Taraftarlar, Kral Abdullah Spor Kompleksi’nde düzenlenen müzik ve dans aktivitelerinin tadını çıkardılar.

Barcelona’nın ilk antrenmanını yaptığı Al-Ittihad Kulübü’nün önünde bekleyen Alex Costa, Mary Condaras, Philip Ogata, Pam Hederson, Adrian Contis Barcelona’yı izlemeye geldiklerini, ancak Suudililerin ilgi çekici olduğunu ve bu nedenle onlarla selfie çektiklerini söylediler. Barcelona taraftarlarından Adrian, “Herkes çok samimiydi” ifadesini kullandı.

Adrian ayrıca, Suudi Arabistan’a için genellikle kullanılan olumsuz kalıp yargıların, Suudi halkının inanılmaz derece misafirperver olması nedeniyle yerle bir olduğunu belirtti.

Alex, “En sevdiğim takımı Cidde’de oynanan İspanya Süper Kupası’nda desteklemek eğlenceli. Aynı zamanda ülkeyi de görmek için sabırsızlanıyordum. Şehri, özellikle de deniz kenarlarını gezdik ve yemek çeşitliliği de dahil olmak üzere çok keyif aldık ”diye konuştu.

Katalonya devlet televizyonu TV 3 çalışanı Jordi Sunyer, Barcelona, ​​Madrid ve Valencia’dan çeşitli medya kuruluşlarını temsil eden yaklaşık 100 gazeteciyle birlikte Suudi Arabistan’a geldi.

Jordi, medya heyetinin büyük ilgi gördüğünü ve bunu önemli bir deneyim olarak nitelendirdiğini söyledi.

Jordi, “Gerçekten, tanıştığımız tüm Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından büyük ilgi gördük ve bizi iyi karşıladılar. Bize ‘Siz misafirlerimizsiniz ve burada geçirdiğiniz vakit sırasında rahat olmanızı istiyorsunuz’ ifadelerini kullandılar ” sözleri ile Suudi Arabistan’daki deneyimini anlattı.

Arab News