6. Şarika Enerji Forumu’na 140 küresel ve yerel organ katıldı

Şarika Elektrik ve Su Kurumu tarafından Radisson Blu Hotel’de düzenlenen “6. Şarika Enerji Forumu”, 2025 yılına kadar enerjinin geleceği, beklenen büyüme oranı ve enerji sektörünün gelecekteki zorlukları için stratejik planı tartıştı.

Foruma, enerji alanında 350 uzman ve yetkilinin huzurunda 15 farklı ülkeyi temsil eden 140 uluslararası ve yerel organ katıldı. Çözümler ve enerji sektörünün ilerlemesine ve ağların geleceğine katkıda bulunan öneriler ve yenilenebilir enerjiden faydalanmak için tüketicileri teşvik etmenin yolları, özellikle yoğun dönemlerde tüketimi azaltmak için öneriler, uzmanlar tarafından sunulan 14 özel çalışma kağıdı çerçevesinde ele alındı.

Şarika Elektrik ve Su Otoritesi Başkanı Mühendis Raşid el-Lim, toplantı sırasında yaptığı konuşmada, 2025’in enerji sektöründe enerji ve ağ yönetiminin geleceği için daha iyi bir vizyon ve sürdürülebilir gelişim ve abonelere en iyi hizmeti sunmaya yönelik konuları ele alan foruma övgüde bulundu.

Şarika Elektrik ve Su Kurumu’nun, özellikle enerji kaynaklarını çeşitlendirmek ve çevreyi karbon emisyonlarından korumak için Bilimsel Araştırma ve Ekonomik Çalışmalar alanında, Yüksek Kurul Üyesi ve Şarika Hükümdarı Şeyh Dr. Sultan bin Muhammed el-Kasimi’nin tam desteğini aldığını ve sürekli takibi olduğunu vurguladı.

Şarika Elektrik ve Su Otoritesi Başkanı Mühendis Raşid el-Lim, enerjinin, dünyanın çeşitli ülkeleri tarafından benimsenen ekonomik ve sosyal kalkınma planlarında aktif bir unsur olduğunu ve sürdürülebilir kalkınma çarkının ana motoru olduğunu söyledi. Şarika ve bölgedeki enerji durumunun akıllı enerji yönetimi kullanma ve kaynaklarını çeşitlendirme ve büyük yatırımlar sağlama alanında planlama ve programlama gerektirdiğine dikkat çekti. Kaynakları mevcut olan ve ekonomik kalkınma ve sürdürülebilir kalkınma için kullanılabilen güneş ve rüzgar enerjisinin istihdamına ve üretimine dikkat çekti.

Forumun çalışma kağıtları ve oturumları, dünyadaki enerji geliştirme alanlarının geleceğini, enerji verimliliğiyle ilgili ekonomik yönleri ve yenilenebilir enerjiyi depolamak için üretim, dağıtım, fırsatlar ve zorlukların tüm aşamalarında enerji verimliliğini sağlamak için acil önlemler almanın önemini gözden geçirdi.

Katılımcılar, gaz türbini kurulumları için deneysel yöntemlerin ve gelecek nesiller için daha iyi bir gelecek için birleştirilmiş yerel ve küresel çabaların uygulanması gerektiğini vurguladı.

Forum, yatırımcılar için daha fazla tesis sunulmasını, Şarika Emirliği’nin tüm alanlara yatırım çekmede, herhangi bir projeye elektrik akımını geciktirmeden tamamlanmasını sağlayarak, güvenlik ve emniyet koşullarına tam olarak uyması şartıyla, Şarika Elektrik ve Su Kurumu’nun stratejik planını sundu.

WAM