Suudi Arabistan’dan vatandaşlarına ‘Türkiye’de yatırım’ uyarısı

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’deki vatandaşlarını yatırım konusunda bir kez daha uyardı.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, ülkede yatırım yapmak isteyen vatandaşlara Türkiye’deki yasalar hakkında tam bilgi sahibi olmaları gerektiği yineleyerek, alım ve satım yöntemlerini bilmenin önemi vurgulandı.

Açıklamada, birçok problemden kaçınıp, haklarını korumaları için dolandırıcılık ve sahtekarlığa yol açabilecek güvenilir olmayan herhangi bir pazarlama yöntemine aldanmamaları uyarısı yapıldı.

Büyükelçilik, emlakçılar ile sorun yaşayan vatandaşların izlenmesi gereken yasal prosedürleri öğrenmek için Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ile iletişime geçmeleri ve bu alanda çalışan şirketlerin güvenilirliği hakkında bilgi sahibi olmak için de akredite bir ofisten yasal tavsiye almalarını istedi.

Söz konusu uyarı, Büyükelçiliğin bazı Suudi vatandaşlarının pasaport ve paralarının, Türkiye’de kimliği belirsiz yankesici ve hırsızlar tarafından çalınması nedeniyle yaptığı uyarının ardından geldi.

Büyükelçilik daha önce yaptığı açıklamada,  özellikle kalabalık yerlerde pasaport ve değerli eşyaların korunması gerektiğini vurgulanarak, Suudi vatandaşlarına acil bir durumda kendileri ya da İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu ile iletişime geçmekten çekinmemeleri tavsiyesinde bulunmuştu.

Şarkul Avsat