BAE, Muha Elektrik Santrali’ne destek sağladı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE),  tüm sektörlerde Yemen halkına yaşamı yeniden normalleştirmek için sunduğu kardeş desteğin bir parçası olarak, el-Muha Buharlı Elektrik Santrali’nin verimliliğini artırmak için 20 MW’lık bir trafo istasyonu sağladı.

Yemen’deki BAE Yardım Kuruluşu Ofisi İnsani İşler Müdürü Muhammed el-Cüneybi, istasyonu, Genel Elektrik Kurumu Taiz Şubesi Genel Müdürü Mühendis Abduh Hasan’ın huzurunda, Abdul Rahim el-Fatih tarafından temsil edilen Muha Müdürlüğü’ndeki yerel makama teslim etti.

Cüneybi, BAE’nin bilge liderliğinin rehberliğinde, yaşamın belkemiği olan elektrik sektörü de dahil olmak üzere, Yemen’in batı kıyısındaki hizmet ve geliştirme sektörlerine destek sağladığını belirtti. Muha ve komşu bölgelerde yaklaşık bin vatandaşa hizmet veren elektrik santralinin, eski güç transformatörlerinin zayıflığı nedeniyle neredeyse hizmet dışı kalmak üzereyken, yerel makamların çağrısına acil cevap olarak bölgeye destek sağladıklarını vurguladı.

Sözlerinin devamında, BAE’nin Batı Kıyısı’ndaki yaşamın normalleşmesini sağlamak için tüm sektörleri içeren bir insani ve kalkınma planına sahip olduğunu söyledi.

Muha Müdürlüğü Direktörü Abdul Rahim el-Fatih, BAE’nin, Şeyh Zayed bin Sultan Al Nahyan döneminden bu yana bilge liderliği sayesinde, insani yardım kolu BAE Yardım Kuruluşu aracılığıyla Yemen’e özel önem gösterdiğini ve geliştirme ve kalkınma projeleriyle desteklediğini belirtti.

Batı Kıyısı’nda ve tüm valiliklerde Yemen halkına sağladığı destek için BAE’ye takdir ve teşekkürlerini ifade etti.

Öte yandan, Genel Elektrik Kurumu Taiz Şubesi Genel Müdürü Mühendis Abduh Hasan, “BAE tarafından sağlanan yeni istasyon, Muha şehrinin ve çevresinin eski transformatörlerin zayıflığı nedeniyle maruz kaldığı elektrik krizini azaltmak için çalışacak. Bu destek, BAE tarafından geçmişte elektrik sektöründeki çok sayıda projenin bir uzantısı” dedi.

WAM