Abu Dabi Veliaht Prensi, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi yaptı. 

Abu Dabi Veliaht Prensi, Kanada Başbakanı Trudeau ve Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir telefon görüşmesi yaparak Orta Doğu’daki gelişmeleri konuştu.

Veliaht Prens, Twitter hesabından Kanada Başbakanı ile yaptığı telefon görüşmesini şu sözlerle açıkladı: “Kanada Başbakanı Justin Trudeau’dan bir telefon görüşmesi yaptık. Bölgedeki önemli gelişmeler ve ortak çıkarlarımızı ilgilendiren konular hakkında fikir alışverişinde bulunduk.”

Telefon görüşmesinde, Muhammed bin Zayed ve Trudeau, Kanada ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin ortak çıkarlarına hizmet etmek için dost iki ülkenin ilişkilerini güçlendirmenin yollarını da görüştüler.

BAE Haber Ajansı WAM’da, “Görüşmede bölge sorunları ele alınarak diplomatik yaklaşımın ve diyalog kurmanın önemi vurgulandı. Yaşanan son bölgesel ve küresel gelişmeleri özellikle de Orta Doğu’da meydana gelen güncel olaylar hakkında fikir alışverişinde bulunarak, bölgenin güvenliğini, istikrarını ve barışını korumanın ve yaşanan gerginliğin azaltılmasını sağlayarak, bölgede gerginliğin tırmanmasını önlemek için çalışmanın önemine de değindiler” ifadeleri yer aldı.

Telefon görüşmesi sırasında Muhammed bin Zayed, İran’da düşürülen Ukrayna havayolları uçağında hayatını kaybeden Kanada vatandaşları için Kanada Başbakanına başsağlığı diledi. Kanada Başbakanı da iyi niyetleri için teşekkür etti.

İran, 8 Ocak’ta Ukrayna Havayollarına ait uçağını Irak’taki ABD askeri üslerine yaptığı saldırı sırasında füze sanarak yanlışlıkla vurduğunu açıkladı. Uçak kazasında uçakta bulunan 176 kişi hayatını kaybetti.

BAE ALMANYA İLİŞKİLERİ

Çarşamba gününün erken saatlerinde Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bir telefon görüşmesi yaptı.

Şeyh Muhammed bin Zayed, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde BAE ve Almanya ilişkilerini geliştirme ve güçlendirmenin yollarını görüştü.

Veliaht Prens, Twitter hesabından Angela Merkel ile yaptığı görüşmeyi şu ifadelerle açıkladı: “Angela Merkel’le bir telefon görüşmesi yaptık. Telefon görüşmesinde karşılıklı çıkar konuları, özellikle de bazı güncel gelişmeleri ve bu gelişmelerle başa çıkmanın en uygun yollarını görüştük.”

Veliaht Prens ile Angela Merkel, bölgede ve dünyada yaşanan son gelişmeleri görüşerek bu sorunları halletmek ve bölgenin güvenliğini ve huzurunu sağlamanın önemine vurgu yaptılar.

Arab News