Suudi Arabistan turizmine küresel ilgi giderek artıyor

ABD, Çin ve Avrupa’daki beş önemli pazarda 9 bin 521 kişiyle anket yapan YouGov araştırması, Körfez krallığını ziyaret etmeye olan ilginin arttığını ortaya koydu.

Yeni araştırmalar, dünyanın her yerinden Suudi Arabistan’a olan ilginin arttığını gösteriyor. Araştırma sonuçları beş yıl öncesine göre şu an her beş turistten birinin Suudi Arabistan’ı ziyaret etme olasılığı daha yüksek olduğunu belirtti.

İŞTE SUUDİ ARABİSTAN’A EN FAZLA GELEN ÜLKELER

Veriler Suudi Arabistan Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu rapor sonuçları ile örtüşüyor ve Suudi Arabistan’ın uluslararası turizme kapılarını açmasından bu yana oluşan en büyük gelir kaynağına dikkatleri çekiyor.

Eylül ayında yeni turizm vizesinin başlamasından bu yana, Çin, İngiltere, Malezya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’dan gelen ziyaretçiler Suudi Arabistan’a en fazla gelenler listesinde yer aldı.

Suudi Arabistan’ın tarihi yerleri, krallığa gelen turistler için önemli bir cazibe merkezi olarak görünüyor. YouGov tarafından yapılan araştırmada, her beş kişiden biri (yüzde 22) UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cidde’deki tarihi eski kenti ziyaret etmek istiyor.

Daha önce sadece birkaç gezgin tarafından bilinen başka bir UNESCO sitesi olan Al Ula; 35 yaşın altındaki Çinli turistlerin üçte birinin Arap dünyasındaki tercih ettikleri yerlerin başında geliyor.

İtalyanlar, yüzde 35’le listenin başında görülürken, yeni vize lansmanının ardından Suudi Arabistan’ı ziyaret etme olasılıklarının daha da artacağı bekleniyor. Yüzde 15 oranına sahip İngiliz turistler, yüzde 14 oranındaki Amerikalıların hemen önünde yer alıyorlar.

SUUDİ ARABİSTAN TURİZM SEKTÖRÜNDE GELİŞME

Araştırma aynı zamanda birden çok destinasyonlu turizmin büyümesi için yeni fırsatlara işaret ediyor. Ankete katılanların yüzde 73’ü tek bir yerde kalmak yerine çeşitli yerleri ziyaret etmeyi tercih ettiğini bildiriyor.

Araştırma sonuçları, Suudi Arabistan’ın krallık için tarihi öneme sahip 2019 yılı sonunda Arap Ligi Turizm Bakanları Toplantısı (Arab League Tourism Ministers Meeting) başkanlığını üstlenmesinden sonra açıklandı.

Arap dünyasının dört bir yanından gelen Turizm Bakanları, 22. Yıllık Arap Turizm Bakanları Toplantısı için geçtiğimiz Aralık ayında bir araya gelerek, bölge çapında turizm imkanları, yerel topluluklara ve çevreye fayda sağlamak için sektörün sürdürülebilir büyümesine yönelik birleşik stratejiler hakkında görüştü.

Suudi Arabistan Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu Başkanı Ahmad bin Aqil Al Khatib yaptığı açıklamada ‘’Suudi Arabistan’da her zamankinden daha fazla ziyaretçi ve yatırımcıyı ağırlıyoruz. 2020’de Suudi Arabistan’ı ziyaret etmeyi düşünenler için, dünyanın hiçbir yerinde daha sıcak bir karşılama bulamazsınız’’ diye konuştu.

Arabian Business