Riyad, uluslararası çaptaki sorunlara somut çözümler bulma adımlarına hız veriyor

Suudi Arabistan Devlet Bakanı ve G20 Zirvesi Hazırlık Komitesi üyesi Dr. Fahd el-Mübarek, Suudi Arabistan Krallığı’nın dünyayı ilgilendiren konularda somut çözümlere ulaşmak adına çaba sarf ettiğini ve bu hedeflere ulaşmak için G20 ülkeleriyle olan iş birliği içinde çalıştığını söyledi.

Fahd el-Mübarek, 193 üyeli Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na, Suudi Arabistan Krallığı’nın grup başkanlığında gerçekleşecek zirve hakkında i bilgi verdi. G20’nin ihtiyaç duyulan zamanlardaki rehberliğine değinen Bakan, ülkesinin G20 dönem başkanlığını devralmasının Suudi Arabistan Krallığı’nın Vizyon 2030 projesi ile BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları gündemi arasındaki bağlantının önemini gösterdiğini vurguladı. G20’nin BM’nin uluslararası iş birliğini güçlendirmesi konusunda temel bir rol oynadığını ifade eden belirten Fahd el-Mübarek, Suudi Arabistan’ın ev sahipliği yapacağı G20 Zirvesi’ne yönelik önceliklerini aktardı.

Oturum, BM 74. Genel Kurulu Başkanı Tijjani Muhammed-Bande ve BM Genel Sekreteri tarafından yapılan konuşmalar ile başladı. Konuşmalarda Riyad’da düzenlenecek G20 Zirvesi’nin başarılı geçmesinin dilendiği kaydedildi.

Fahd el-Mübarek, oturum sırasında yaptığı açıklamasında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın 2020’deki G20 dönem başkanlığı kapsamında tüm dünya için önemli başlıkları yansıtan bir program hazırladığını belirtti. G20’nin ana hedeflerini açıklayan Mübarek, Suudi Arabistan Krallığı’nın G20 başkanlığı döneminde üç eksene odaklanacağının altını çizdi. Açıklamasında Suudi Arabistan’ın G20 Zirvesi sırasında gerçekleşecek görüşmelerdeki önceliklerini de aktaran Bakan, grup üyelerinin ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma için iş birliği içerisinde küresel zorlukların üstesinden gelebileceğini vurguladı.

Suudi Arabistan Devlet Bakanı ve G20 Zirvesi Hazırlık Komitesi üyesi Dr. Fahd el-Mübarek’in G20’de düzenlenecek üst düzey toplantılara katılması bekleniyor.

Şarkul Avsat