BAE Doğa Derneği, Avustralya’da yangından etkilenenler için bir bağış toplama platformu başlattı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Doğa Derneği, BAE halkının yakın zamanda yangınlardan etkilenen Avustralya’daki vahşi yaşamı ve doğayı korumaya ve katkıda bulunmasına olanak tanıyan “YallaGive” dijital platformu aracılığıyla bir fon toplama kampanyası başlattı.

Bağışlar, Avustralya’da Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından başlatılan ve Avustralya vahşi yaşamını ve doğasını desteklemek için 30 milyon dolar toplamayı amaçlayan yardım fonunun acil durum çağrılarına cevap vermeyi amaçlıyor.

Fon, vahşi hayatın ihtiyaçlarına anında müdahale etmeyi ve iklim değişikliğinin etkilerini azaltma ile ilgili projeler de dahil olmak üzere Avustralya’nın geleceğe hazırlık çabalarını sağlamayı amaçlıyor.

BAE Doğa Derneği, BAE’deki tüm toplum üyelerini ve ülkede faaliyet gösteren şirketleri bu çabalara katkıda bulunmaya çağırdı.

Avustralya’daki orman yangınları, Avustralya’da kanguru, koala, kurt, kookaburra, kokato ve bal yiyen kuşlar gibi tahmini 1,25 milyar hayvanın yaralanmasına ve ölümüne ek olarak, 10 milyon hektardan fazla Avustralya arazisini etkiledi ve en az 25 kişinin ölümüne sebep oldu, 2 binden fazla evi yok etti.

BAE Doğa Derneği Genel Müdürü Leyla Mustafa Abdullatif, “BAE Doğa Derneği olarak, Avustralya’daki yangınlardan ve sakinlerine verdiği yıkımdan dolayı büyük bir üzüntü içindeyiz” dedi.

Sözlerinin devamında, “Bu yangınlar, ormanlar, bahçeler ve parkların geniş alanları etkilendiğinden Avustralya’daki vahşi yaşamı mahvediyordu, bu nedenle Avustralya’daki vahşi yaşamı ve doğayı desteklemeye ve BAE’de faaliyet gösteren tüm toplum üyelerine ve şirketlere destek için bağış yapma fırsatı sağlamaya katkıda bulunmak istedik” ifadelerini kullandı.

Leyla Abdullatif, fona katkıda bulunan herkese içten teşekkürlerini iletti.

WAM