Hamdan bin Muhammed önümüzdeki 3 yıl için “Gelecek için Dubai” stratejisini onayladı

Dubai Veliaht Prensi ve Gelecek için Dubai Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid Al Mektum, “İnsan yetiştirmek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum tarafından sahada başarılar elde etmek ve bunları devam ettirmek için başlatılan kalkınma modelinin özüdür” dedi.

Sözlerinin devamında, “Bir sonraki aşama için büyük hedefimiz, (4 Ocak 2020 belgesinde Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum’un ortaya koyduğu vizyonu gerçekleştirmek için çabaları iki katına çıkarmaktır. Bu vizyon, Gelecek için Dubai Vakfı’nın çalışmalarının temeli olarak kalmalıdır” ifadelerini kullandı.

Açıklama, Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid Al Mektum’un “Gelecek Müzesi” projesinin merkezinde, önümüzdeki dönemde Vakfın hedeflerini belirlemek ve önemli bir rol oynamaya devam etmek için düzenlenen Dubai Vakfı’nın Mütevelli Heyeti toplantısına başkanlığı sırasında yapıldı.

Mektum, “Gelecek için Dubai Vakfı’nın, bilgi ve gelecekteki araştırmaları yaymak, insanlık için daha iyi bir gelecek yaratmak için ilham kaynağı olmak ve araştırma ve bilgi için referans rolünü sürdürmek, Dubai hükümetindeki karar vericilerin stratejik sektörlerin geleceğini tahmin etmelerine yardımcı olmak için bir dünya lideri platformu olmasını istiyoruz” dedi.

Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid Al Mektum, Vakfı’n çalışma ekibini, “50 hedef” gündeminin amaçlarına ulaşmak için başarı çarkını hızlandırmak ve tüm yerel ve federal hükümet kurumları, uluslararası ve gelişmekte olan şirketler, araştırma merkezleri, eğitim kurumları ve iş merkezleri ile işbirliğini artırmak için yönlendirdi.

Toplantı sırasında, Vakfın Dubai ve BAE’deki çeşitli stratejik ve hayati sektörlerde bilgiyi yaymadaki rolünü, çeşitli programları, girişimleri ve projeleriyle, Dubai’nin geleceğini tahmin edebilecek ve dördüncü Sanayi Devrimi ile başa çıkabilmek için gerekli becerilere sahip olmasını sağlayacak yeni nesil ulusal yeterlilikler inşa etme rolünü övdü.

Sözlerine şunları ekledi, “Geleceği tasarlamak, gelecek yıllar için hayallerimiz ve beklentilerimiz için sadece bir başlangıç ​​noktasıdır ve Vakfın gözetiminde Gelecek Müzesi’ni, Dubai’de geleceği görmek ve deneyimlemek için küresel bir hedef haline getirmeyi dört gözle bekliyoruz. Müze, dünya için yarının penceresi olacak.”

Geleceğin tasarlanması

Dubai Gelecek Vakfı stratejisi, dünyadaki türünün beşincisi olan ve bu yıl hükümetle işbirliği içinde açılan “BAE’de Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezi” ne ek olarak çeşitli alanlarda en hızlı değişiklikler hakkında çeşitli raporlar ve çalışmalar hazırlamak ve yayınlamak için çalışan “Gelecek için Dubai Araştırma Merkezi”, Dubai’deki hayati sektörlerin zorluklarını tahmin etmek için uzmanlar, yetkililer ve girişimcilerden oluşan 13 konseyi içeren “Gelecek için Dubai Konseyleri” de dahil olmak üzere başlatılan bu çeşitli girişimler ve projelerle geleceğin tasarım ve anlayışından başlayarak beş ana eksene dayanıyor.

Geleceğin muhtevası

Vakfın stratejisinin ikinci ekseni, bir grup uluslararası konuşmacıyı barındıran “Gelecek için Dubai Diyalogları” ve türünün en büyük bilgi platformu olan “Geleceğin Gözlemcisi” dahil olmak üzere, bilimsel ve bilgi içeriğinin gelecekteki çeşitli konularda yayılmasıyla ilgilenen bir dizi girişim, “Common for Science” ve “MIT Technology Review” gibi birçok dijital platforma ve basılı dergiye odaklanıyor.

Geleceğin oluşturulmasında yeteneklerin geliştirilmesi

Ulusal yeteneklerin geliştirilmesi ve geleceğin oluşturulması için araçların sağlanması, Dubai’nin geleceğini tahmin edebilecek ve yeni pazarlar ve ekonomik sektörler yaratabilme yeteneğini artıracak ulusal yeterlilikleri hazırlamak için bilgi hedefini temsil eden “Gelecek için Dubai Akademisi”, stratejinin en önemli eksenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Vakıf tarafından denetlenen “Bir Milyon Arap Programcı” girişimi, programlama alanında Arap yeteneklerini geliştirmeyi ve çeşitli küresel zorluklara yenilikçi ve yeni çözümler bulmasına yardımcı olmayı amaçlıyor, bu girişim, dünyada öncü bir BAE deneyimi ve bu girişimin başarısını genelleştirmek amacıyla hükümet tarafından başlatıldı. Son olarak, BAE, Ürdün ve Özbekistan hükümetleri ile işbirliği içinde “Bir Milyon Ürdünlü Programcı” ve “Bir Milyon Özbek Programcı” girişimini başlattı.

Geleceği tasarlamak ve hızlandırmak

Gelecek için Dubai stratejisi dördüncü ekseninde geleceği tasarlamak için entegre bir platform geliştirmeye ve Dubai ve BAE’deki devlet kurumlarının karşılaştığı çeşitli zorluklara küresel çözümler oluşturmak için daha fazla yenilikçiyi ve yeni şirketi cezbetmeye odaklanıyor.

“2071 Bölgesi”, yaratıcı fikirleri ve vizyonları gerçeğe dönüştürmek için en iyi zihinleri bir araya getiren, geleceği tasarlamak ve “BAE 2071” hedeflerini gerçekleştirmek için BAE modelinin uygulanmasına katkıda bulunan küresel bir platform olarak biliniyor. Ayrıca bölge, cazip ve yenilikçi şirketleri, devlet kurumlarını, yerel ve uluslararası şirketleri teşvik edici bir ortam sunuyor.

Önceki altı oturumunda Dubai Future Accelerators programının başarıları ve ilk ve ikinci versiyonlarındaki Dubai 10x girişiminin hükümet çalışmalarını geliştirme alanındaki gelişmeleri ve Dubai’nin yenilikçi fikirler deneme, geliştirme ve uygulama konusundaki küresel laboratuvar konumunu geliştirmek için ortak işbirliğini geliştirme konuları ele alındı.

Geleceği tecrübe etmek

Gelecek Müzesi, bilim, teknoloji ve yeniliğin insanlığın geleceği üzerindeki etkisini araştırmak ve fikirleri test etmek ve onlar için pratik modeller geliştirmek için entegre bir ortam ve en iyi küresel zihinleri çeken bir merkez olarak biliniyor.

WAM