BAE’li vatandaş Fuceyre’de 3 köpek balığı yakaladı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’ne bağlı Fuceyre Emirliği’nden Balıkçı Ahmed Süleyman en-Nukhada,  ağırlıkları 250 ila 400 kilogram arasında değişen, iki buçuk ila üç metre uzunluklarında “boğa” cinsi 3 köpek balığı yakaladı.

Balıkçı Ahmed Süleyman, ilk kez köpek balığı avlamadığını, geçen yıl ve ondan önceki yıllarda birkaç köpek balığı yakalamayı başardığını söyledi. Köpekbalığını basit araçlarla çıktığı av gezisinde avladığını ve oltasına dev bir köpek balığının takılacağını beklemediğine dikkat çeken Süleyman, bu yüzden sürecin, birkaç balıkçı arkadaşının yardımına rağmen çok uzun sürdüğünü belirtti.

Sözlerinin devamında, bu tür köpek balıklarının zararlı olduğunu ve bir kişiye saldırarak hayatına malolacak yaralara neden olduğunu belirtti. Balıkçı arkadaşlarının yardımıyla yan yana olan ayrı balıkçı tekneleriyle köpek balığının şiddetli saldırısına rağmen onları kontrol edebildiğini ve  üç köpek balığını yakalamayı başardığını söyledi.

Süleyman, yakaladıktan sonra köpek balıklarını, ürünleri bölgedeki özel fabrikalar nedeniyle Dubai ve Acman Emirlikleri’ne ihraç eden Fuceyre’deki balık pazarında sergilediğini, köpek balığının fiyatının türüne, büyüklüğüne ve ağırlığına göre değiştiğini, boğa cinsi olanların 4 ila 6 bin dirhem (6 bin 450 TL – 9 bin 670 TL) arasında satıldığını belirtti.

Emarat Al Youm