Rabıta Genel Sekreteri, Bosna Hersek ve Polonya’da soykırım yaşanan bölgeleri ziyaret etti

Dünya İslam Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Şeyh Dr. Muhammed el- İsa, farklı mezheplerden üst düzey İslam alimleri heyeti ve farklı dinlerden isimlerle birlikte Bosna Hersek’teki soykırımın gerçekleştiği Srebrenitsa ve Polonya’daki Auschwitz Kampı’nı ziyaret etti. Dr. Muhammed el- İsa’nın haksızlığın ve zulmün yaşandığı bölgelere düzenlediği ziyaretin hedefinde yaşananların kınanması var.

İslami heyetin ziyareti, kaynağı ne olursa olsun Müslümanların bu ve benzeri zulümlere karşı olduğunun en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Ziyarete katılım gösteren alimler tarafından yapılan açıklamalarda İslam dininde herkes için adalet ve merhamet kavramı bulunduğunu işaret edildi. İslam dinin tüm kötü uygulamalara ve zulümlere karşı olan, adalet ve merhametin genel adı olduğuna dikkat çekildi.

Müslüman âlimlerle birlikte İslam adaleti yolunda çalışmalar yürüten Rabıta düzenlediği ziyaretlerde, toplantılarda ve konferanslarda yaptığı açıklamalarda İslam dininin adalet anlayışını ön plana çıkararak diğer kesimlerin de İslam dinine olan güvenlerini ifade etmelerini sağladı. Bu durumun İslam dininin ve Müslümanların her türlü radikalizme ve baskıya karşı duran olumlu imaj çizmesine yardımcı olduğu vurgulanıyor.

Şarkul Avsat