Riyad: Birçok ülke Tahran ile müzakerelere arabuluculuk yapmayı teklif etti

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, ülkesinin İran ile diyaloğa açık olduğunu söyleyerek, bunun İran’a bağlı olduğunu söyledi.

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, herhangi bir müzakerenin koşulu olarak, İran’ın ‘bölgesel gündemini şiddet yoluyla ilerletemeyeceğini’ kabul etmesi gerektiğini belirtti.

Bölgede İran ile herhangi bir tırmanıştan kaçınılmasından memnun olduklarını ifade eden Prens Faysal, birçok ülkenin İran ile müzakerelere arabuluculuk yapmayı teklif ettiğini de sözlerine ekledi.

Jeff Bezos iddiaları ile ilgili açıklama

Bakan Ferhan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Amazon şirketi kurucusu Jeff Bezos’un cep telefonunun hacklenmesiyle ilişkili olduğuna dair iddiaların ‘absürt’ olduğunu söyledi.

Prens Faysal bin Ferhan, “Veliaht Prens’in Jeff Bezos’un telefonunu hackleyeceği düşüncesi tam bir saçmalık” diyerek, bu iddiaları destekleyecek kanıtlar sunulduğu takdirde ülkesinin konuyu araştıracağını vurguladı.

Söz konusu iddiaların, yatırımcıların Suudi Arabistan’a olan güvenine zarar vermesinden endişe duymadığını söyleyen Bakan, “Yatırımlarımızın akışından çok memnunuz. Bazıları arasında endişeler varsa, bunları ele almaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Şarkul Avsat