Çöldeki büyülü balon gösterisi Guinness rekoru kırdı

19 ülkeden baloncular, Suudi Arabistan’ın Al Ula çölü üzerinde sıcak hava balonları ile olağanüstü bir gece gösterisi düzenlediler.

100 balonun, Al Ula çölleri üzerinde 3 kilometre yükseklikte sergiledikleri gösteri, Guinness Dünya Rekorları’nın resmi hakemi tarafından en uzun sıcak hava balonu gösterisi olarak doğrulandı.

Tantora Kış Festivali’nde kışın en önemli olaylarından biri olarak rekor kıran gösteri, Al Ula Kraliyet Komisyonu CEO’su ve Suudi Arabistan Balon Federasyonu Başkanı Amr Al Madani tarafından “büyülü bir olay” olarak tanımlandı.

Baloncuların sıcak hava balonlarını aydınlatmak için aydınlatıcılarını kullanarak müziğe ayarlanmış koreografili dans ışıkları oluşturdukları ‘Glow Show’,  Al Ula’daki düzenlenen Tantora Kış festivali kapsamında müzik, sanat ve kültür alanlarında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor ancak bu, şimdiye kadar yapılan en iddialı etkinlikti.

Al Madani, “bu, koordinasyonu ve planlaması inanılmaz zor bir görevdi. Al Ula’nın hatırlanacak ve festivalin bir hedef olarak sunduğu olağanüstü fırsatları bir kez daha bizlere gösteren bir geceydi” diye konuştu.

Tantora Kış festivaline Uluslararası baloncular katıldı. Festival ziyaretçilerine Al Ula’nın muhteşem doğasını ve iyi korunmuş mezarlara sahip 2 bin yıllık bir Nabataean bölgesine sahip UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Hegra (Medain Salih) da dâhil olmak üzere 7 bin yıllık arkeolojik kalıntılarından bazılarını inceleme şansı sunuyor.

Güvenlik, rekor kıran etkinlik için çok önemliydi. Organizatörler ve destek ekipleri rüzgar koşullarını ve balonlar arasındaki mesafeyi izledi. Kış festivalinin sıcak hava balon ‘Glow Show’unda genellikle sadece 25 balon bulunur.

Tantora Kış Festivali 7 Mart’a kadar devam edecek. Festival, Maraya konser salonunda konserler ve 1 Şubat’taki Fursan at dayanıklılık yarışını da dâhil olmak üzere çok sayıda eğlence, kültür, sanat ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Ayrıntılar ve rezervasyon bilgileri için www.book.experiencealula.com  adresini ziyaret edin.

Arab News