Müslümanlar Auschwitz anmasına katıldı

Dünya İslam Birliği (MWL) genel sekreterinin başkanlık ettiği bir heyet, Auschwitz’e dinler arası ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret, Auschwitz kampının, Nazilerden kurtarılmasının 75. Yıldönümünün anma etkinlikleri kapsamında yapıldı.

Muhammed bin Abdul Karim Al İssa, Polonya’daki Auschwitz-Birkenau Eyalet Müzesi’nde, Müslüman liderlere, Amerikan Yahudi Komitesi’nden (AJC)  katılanlara bir konuşma yaptı.

Al İssa, “burada, Holokost mağdurlarının çocukları ile Yahudi ve İslam cemaatinin üyeleri arasında olmak hem kutsal bir görev hem de bir onurdur. Bugün burada tanık olduğumuz akıl almaz suçlar, gerçekten insanlığa karşı işlenmiş olan suçlardır. Allah’ın bütün çocuklarına karşı işlenen bir suç. ”

Al İssa ve AJC CEO’su David Harris, Auschwitz-Birkenau anma turuna liderlik etti.

AJC, Al İssa’nın ziyaret sırasında yaklaşık 28 ülkeden 25 önde gelen dini lider de dâhil olmak üzere 62 Müslümandan oluşan bir heyete başkanlık ettiğini söyledi.

Dinler arası yapılan bu gezi, Auschwitz kampının Sovyet güçleri tarafından 27 Ocak 1945 tarihinde özgürleştirilmesinin 75. Yıl anmalarından 4 gün önce yapıldı. Dünya liderleri de Holokost anması için Kudüs’te bir araya geldiler.

Naziler, 2. Dünya Savaşı sırasında işgal ettikleri Polonya’da toplama ve imha kamplarını yönetiyordu.

Al İssa, anma anıtın yanında, -çoğunlukla Avrupalı ​​Yahudiler -Auschwitz’de Nazi Almanya’sının öldürdüğü bir milyondan fazla insanının anısına kılınan namazın başında yer aldı.

Yahudi heyetinde, Holokost mağdurlarının çocuklarını da yer alıyordu.

Arab News