Tinder’dan tecavüz butonu!

Tinder, kullanıcı güvenliğini artırmak için uygulamaya bir panik butonu katmayı planlıyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre, buluşma sırasında kendini tehlikede hisseden bir kişinin tehlikeye dikkat çekmesine imkan veren yeni özelliğin ABD’de ocak ayının sonundan itibaren test edileceği bildirildi.

Dahili güvenlik özelliği, acil bir durumda polise kişinin gerçek zamanlı konumunu sağlayacak.

Tinder’ın Match, OKCupid ve Plenty of Fish’in de sahibi olan ana şirketi Match Group, reklam amaçlı hiçbir veri veya kişisel bilginin toplanmayacağını veya bu verilerin Match Group’un kendisi tarafından kullanılmayacağını söyledi.

Bunun yerine tüm uyarılar, kısmi şekilde Match Group’un bünyesinde bulunan Noonlight adlı üçüncü taraf güvenlik uygulaması tarafından işlenecek.

Panik butonu Tinder uygulamasında tetiklendiğinde, Noonlight çağrı merkezi yardıma ihtiyacı olup olmadığını görmek için kullanıcıyı arıyor ve ona mesaj atıyor. Polis yalnızca kullanıcı yardım talep ederse veya telefonlarına cevap vermezse iletişim kuruyor.

Panik butonu yanlışlıkla tetiklenirse, uyarı işlemi bir kod girilerek durdurulabiliyor. Bununla birlikte hatalı çağrı riski hala mevcut.

Match CEO’su Mandy Ginsberg, “İnanın bana yanlış alarmları dikkate aldık. Biri cevap vermezse, en kötü durumda birisi gelir ve kapıyı çalar. Bu büyütülecek bir sorun değil” ifadelerini kullandı.

Match’in çöpçatanlık uygulamaları için planlanan diğer yeni güvenlik özellikleri arasında fotoğraf doğrulama ve güncellenmiş uygulama içi güvenlik merkezi de bulunuyor.

ProPublica ve Columbia Journalism Investigations tarafından yakın zamanda yürütülen bir araştırma, Match Grubu’nun uygulamalarında standart bir güvenlik prosedürü bulunmadığını göstermiş ve bunun cinsel saldırganların da uygulamayı kullanabilmesinin önünü açtığını iddia etmişti.

O dönem çöpçatanlık devi, bunu mümkün kılacak kadar kişisel veri toplamadıkları için kayıtlı cinsel suçluların platformlarını kullanıp kullanmadığını bilemeyeceğini kabul etmişti.

Match Grubu’nun sözcüsü “Teknoloji geliştikçe, kötü aktörleri ortadan kaldırmak için yeni araçları etkili şekilde kullanmaya devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

Daha önce barlar ve restoranlar, yalnızca takma adı bilinecek bir restoran görevlisinden yardım istemek gibi tehlikeli durumu çalışanlarına duyuracak düşük teknolojili yollar teklif etmişti.

Independent Türkçe