Abu Dabi Veliaht Prensi, Kazakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid el-Nehyan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi.

Abu Dabi Veliaht Prensi ile Kazakistan Cumhurbaşkanı arasında yapılan görüşme, iki ülke arasındaki ilişkiler, Arap Körfezi, Ortadoğu ve Asya’nın yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular masaya yatırıldı.

Abu Dabi Veliaht Prensi ayrıca, görevi sona eren Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani’yi de kabul etti. Görüşmede, Körfez’de yaşanan gelişmelerin yanı sıra, KİK’in, Körfez halklarını kalkındırma, istikrar ve ilerleme konusundaki rolü ele alındı.

Görev süresi boyunca KİK için yaptığı çalışmalar nedeniyle Zeyyani’ye teşekkürlerini ileten Nehyan, bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diledi.

Muhammed bin Zayid el-Nehyan aynı zamanda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ahmed el-Useymin’i kabul etti. Görüşmelerde, İslam ülkeleri ve halkları için endişe verici konularda oynanan rol, bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. Abu Dabi Veliaht Prensi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İslam dünyası halklarına hizmet eden kuruluşlara her zaman destek verdiğini söyledi.

Şarkul Avsat