Trump, Pekin’in Demokrat rakibi Joe Biden’ın kazanmasını istediğini söyledi

Trump: Kudüs, İsrail’in bölünmemiş başkenti olmaya devam edecek

ABD Başkanı Donald Trump, ‘Yüzyılın Anlaşması’ ismini verdiği Ortadoğu Barış Planı’nı açıkladı. Trump, “Bu harita ile başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin olacak” dedi.

İsrail Başbakanu Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Trump Kudüs’ün, İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğini açıkladı.

“Filistin devleti terörü reddetmeli, onlar için çok şey yapmam lazım”

“Gelecekte Filistin devletinin kurulmasının şartları arasında terörü reddetmesi var” diyen ABD Başkanı “Kudüs İsrail’in bölünmemiş başkenti kalacaktır” diye konuştu ve şunları söyledi:

İsrail için çok şey yaptım, en önemlisi korkunç ve berbat İran nükleer anlaşmasından çekilmek.  Filistin için de çok iyi bir anlaşma olmasını istiyorum. Filistinliler için de çok şey yapmam lazım, yoksa adil olmazdı.

“Süleymani Ortadoğu’yu bölmeye çalışıyordu”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bir mektup gönderdiğini açıklayan Trump şöyle konuştu:

“Kendisine Filistinlilere tahsis edilen toprağın onlar için 4 yıl açık tutulacağını söyledim. Bu tarihi fırsata olan yanıtınız, Filistin’in devlet olması için nasıl liderlik yaptığınızı dünyaya gösterecek. İran rejimi büyük oranda zayıflamış durumda. Kasım Süleymani’yi, dünyanın bir numaralı teröristini, ortadan kaldırdık. Hizbullah’ın başı ile iyi şeyler peşinde değillerdi. İsrail nefretini yaymaya çalışıyorlardı, Kudüs’ü özgürleştirmek için İsrail’le savaşmamız gerek diyorlardı, İsrail’in düşman olduğunu söyleyerek Ortadoğu’yu bölmeye çalışıyorlardı.”

“İslam dünyasının 1948’te yaptığı hatayı, İsrail’i tanımak yerine saldırma hatasını düzeltmesinin zamanı gelmiştir” diyen Trump, üç ülkeye minnettar olduğunu belirtti:

“Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman’a buraya elçilerini gönderdikleri için teşekkür ediyorum.”

Şarkul Avsat