İşte Oscar adayı filmleri izleyebileceğiniz yerler

Bütün dünyanın merakla beklediği 92. Akademi Ödülleri’nde Oscar’a aday gösterilen filmler açıklandı. 9 Şubat Pazar günü düzenlenecek olan ödül töreninde yarışacak filmlerin Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) gösterime sunulacağı yerleri sizler için derledik.

İşte aday olan 8 film…

Jojo Rabbit

Taika Waititi’nin Jojo Rabbit filmi bir süredir uluslararası sinemalarda gösterimde ve Oscar ödül töreninden günler önce BAE sinemalarında gösterimde. İkinci Dünya Savaşı’nı hicveden film BAE’de 30 Ocak Perşembe günü gösterime girecek.

Savaş döneminde Almanya’da geçen filmde, Nazi gençlik kamplarında eğitim gören genç Jojo’nun annesinin tavan arasında sakladığı Yahudi kızla arkadaşlık kurması ve böylece inandığı şeyleri sorgulamasını konu alıyor. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini 2004 yılında En İyi Kısa Film dalında Oscar adayı olan Yeni Zelandalı yönetmen Taika Waititi yapıyor. Waititi aynı zamanda filmde Jojo’nun hayali arkadaşı Hitler’i canlandırıyor.

Aday Olduğu Kategoriler: En İyi Film; En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu -Scarlett Johansson; En İyi Uyarlama Senaryo; En İyi Tasarımı; En İyi Kostüm Tasarımı ve En İyi Kurgu.

Joker

Joaquin Phoenix’in , Arthur Fleck – Joker olarak yer aldığı film gişede büyük başarı gösterdi. Film geçen yıl Ekim ayında gösterime girdi, ancak BAE’de seçkin sinemalarda bir kez daha yayınlanacak ve Dubai Vox Alışveriş Merkezi, Roxy Sinemaları, The Beach Dubai’de film yeniden izlenebilir.

Aday Olduğu Kategoriler: En İyi Film; En İyi Yönetmen -Todd Phillips; En İyi Erkek Oyuncu – Joaquin Phoenix; En İyi Uyarlama Senaryo; En İyi Görüntü Yönetmeni; En İyi Makyaj ve Saç; En İyi Kostüm Tasarımı; En İyi Film Kurgu; En İyi Film Müziği; En İyi Ses Düzenleme ve En İyi Ses.

Little Women

Jojo Rabbit gibi, Greta Gerwig’in Little Women filmi de bu hafta tüm BAE sinemalarında gösterime giriyor. 1994 tarihli yeniden yapımı ve aynı adı taşıyan filmde Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Timothee Chalamet, Laura Dern ve Meryl Streep gibi yıldız oyuncular rol  alıyor. Film, 30 Ocak Perşembe gününden itibaren BAE’deki sinemalarda gösterime girecek.

Aday Olduğu Kategoriler:  En İyi Film; En İyi Kadın Oyuncu -Saoirse Ronan; En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Florence Pugh; En İyi Uyarlama Senaryo; En İyi Film Müziği ve En İyi Kostüm Tasarımı

‘Once Upon a Time … in Hollywood’

Quentin Tarantino’nun yönetmenliğini yaptığı ‘Once Upon a Time … in Hollywood’ filmi geçtiğimiz Ağustos ayında BAE sinemalarında gösterime girdi. Eğer geçen sene izleme fırsatı bulamadıysanız şimdi yeniden seyretme şansınız var.  Joker gibi ‘Once Upon a Time … in Hollywood’  filmini, Vox Alışveriş Merkezi, Roxy Sinemaları,  The Beach Dubai ve Boxpark’ta  seyredebilirsiniz.

Aday olduğu Kategoriler: En İyi Yönetmen – Quentin Tarantino; En İyi Erkek Oyuncu – Leonardo DiCaprio; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu – Brad Pitt; En İyi Orijinal Senaryo; En İyi Görüntü Yönetmeni; En İyi Kostüm Tasarımı; En İyi Yapım; En İyi Ses ve En İyi Ses Düzenleme.

Marriage Stroy

Netflix kullanıcılarının gözdesi olan Marriage Story, online olarak da izlenebilir. Adam Driver ve Scarlett Johansson’ın oynadığı film, 5 Aralık 2019’da Netflix’te gösterilmeye başladı. Marriage Story;  evlilik ve ailenin çöküşü, bunların beraberinde gelen aşk ve kalp kırıklığına dair etkileyici bir film olarak dikkatleri çekiyor.

Aday olduğu Kategoriler:  En İyi Film; En İyi Erkek Oyuncu – Adam Driver; En İyi Kadın Oyuncu – Scarlett Johansson; En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Laura Dern; En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Film Müziği

1917

Sam Mendes’in epik Birinci Dünya Savaşı filmi 1917; 9 Ocak Perşembe’den beri BAE genelinde tüm sinemalarda izlenebilir. Film, yüzlerce askerin hayatını kaybetmesini önleyecek bir mesajın düşman bölgesine geçilerek iletilmesi gibi başarı şansı oldukça düşük ancak kritik bir görevi yerine getirmekle görevlendirilen iki askerin öyküsünü anlatıyor. Mendes, dedesinin hikayesinden ilham alarak filmin öyküsünü yazdığını söylüyor.

Aday olduğu Kategoriler: En İyi Film; En İyi Yönetmen – Sam Mendes; En İyi Orijinal Senaryo; En İyi Film Müziği; En İyi Görüntü Yönetmeni; En İyi Makyaj ve Saç; En İyi yapım; En İyi Ses Düzenleme ve En İyi Görsel Efekt.

Parasite

Bong Joon-ho’nun yönetmenliğini yaptığı Parasite 16 Ocak Perşembe gününden beri BAE genelinde sinemalarda gösterime girdi. Filmi, Dubai ve Abu Dabi’deki seçkin Vox Sinemalarında Korece orjinal dilinde ve altyazılı olarak izleyebilirsiniz. Dubai ve Abu Dabi’deki Vox Sinemaları; Dubai Alışveriş Merkezi Reel Sinema, Roxy Sinema filmi seyredebileceğiniz mekanlar arasında.

Filmin konusu şöyle: Sefalet içinde yaşayan Kim ailesinin fertleri gerçek kimliklerini bir şekilde saklayarak birer birer, zenginlikleri sınır tanımayan Park ailesinin hizmetine giriyor. Bu tuhaf birliktelik sürerken sınıf atlama çabası ve servet kibrinin yol açtığı trajikomik olaylar ardı ardına gerçekleşiyor. Parazit, güçlü sinema dili ve sürprizlerle dolu, sağlam senaryosuyla öne çıkıyor.

Aday olduğu kategoriler: En İyi Film; En İyi Yönetmen -Bong Joon-ho; En İyi Orijinal Senaryo; En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film; En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Kurgu

‘Le Mans 66: Ford v Ferrari’

Film; 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan bir otomobil yapmalarını ister. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby (Matt Damon) ve İngiliz şoförü Ken Miles’ın (Christian Bale) başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlere egemen olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda alt etmek için işe koyulur.

Film geçen Kasım ayında BAE genelinde gösterime girdi ve halen gösterilmeye devam ediyor. Dubai ve Abu Dabi’deki Vox Sinemaları; Dubai Alışveriş Merkezi Reel Sinema, Roxy Sinema’da filmi seyretmeye gidebilirsiniz.

Aday olduğu kategoriler: En İyi Film; En İyi Kurgu; En İyi Ses Düzenleme ve En İyi Ses.

The Irishman

Martin Scorsese’nin suç draması The Irishman, geçen yıl Kasım ayında Netflix’te gösterilmeye başladı, bu nedenle siteye aboneliği olan herkes evinde seyredebilir. Biyografik suç türünde olan The Irishman filminde II. Dünya Savaşı’nın emektar askerlerinden Frank Sheeran’ın yıllarca çalıştığı suç örgütü Bufalino ve Sheeran’ın uğruna tetikçilik yaptığı ünlü isimler anlatılıyor.  Filmde rol alan yıldız oyuncular Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci’nin yer alıyor ve filmin süresi 209 dakika.

Aday olduğu kategoriler:  En İyi Film; En İyi Yönetmen – Martin Scorsese; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu -Al Pacino ve Joe Pesci; En İyi Uyarlama Senaryo; En İyi Prodüksiyon; En İyi Görüntü Yönetmeni; En İyi Kostüm Tasarımı; En İyi Kurgu ve En İyi Görsel Efekt.

The National