Suudi Arabistan-Mısır ortak deniz tatbikatı Mercan-16 sona erdi

Suudi Arabistan ve Mısır Deniz Kuvvetleri ortaklığında, Kızıldeniz kıyısındaki Safaga’da gerçekleştirilen Mercan-16 adlı deniz tatbikatı sona erdi.

Tatbikatın Komutanı Tuğamiral Muhammed el-Karni, başarıyla sonuçlanan tatbikatlarda istenilen hedeflere ulaşıldığını, Suudi Arabistan ile Mısır donanmaları arasında iş birliği bağlarının derinleştirildiği ve deneyim alışverişinde bulunulduğunu vurguladı. Aynı zamanda savaşa hazırlık seviyesinin yükseltildiği, profesyonel becerilerin üst düzey güvenlikle geliştirildiğini de belirten Karni, tüm bu tatbikatların Suudi Deniz Kuvvetleri’nin küresel düzeydeki gelişmiş ve özel yerini yansıttığına dikkat çekti.

Tuğamiral Karni, her iki taraftan da tatbikata katılanların yüksek profesyonellik ve istek göstererek olumlu sonuçlara imza attığını belirttiği açıklamasında gemi mürettebatı ve özel deniz güvenlik birimlerinin birçok tatbikat ve eğitimleri tamamladığı bilgisini verdi. Karni, düşman hedeflerine karşı sahada ve denizde meydana gelebilecek tehditler kapsamında tatbikatın gerçek mühimmatla gerçekleştirildiğini söyledi.

Karni, diğer ülkelerin tatbikatlarına benzer nitelikler taşıyan Mercan 16’nın Suudi liderliğinin netliğinin ve Suudi Arabistan Deniz Kuvvetleri’nin daha da gelişmekte olan savaş hazırlığının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Şarkul Avsat