Dubai ve Riyad, en dinamik 20 şehir listesinde yer aldı

Kurumsal gayrimenkul danışmanlığı alanında hizmet veren JLL tarafından yayınlanan yeni bir raporda Dubai ve Riyad ‘en dinamik 20 şehir’ listesinde yer aldı.

JLL’in Şehir Endeksi 2020 dünyanın en dinamik şehirlerini belirlemek için 130 pazarın sosyo-ekonomik ve ticari mülklerin özelliklerini değerlendiriyor.

DUBAİ’NİN BÜYÜME HIZI EXPO’DAN SONRA HIZLANACAK

Dubai listede 14. sırada yer alıyor. Nüfusunun yarısından fazlası 20 ila 40 yaş arasında olan Dubai nüfusuyla bölgenin önemli iş merkezi olmaya devam ediyor.

Dubai’nin büyüme hızının, bu senenin sonlarında başlayacak olan Expo 2020 ile daha da artması bekleniyor.

Dubai, düşük karbonlu bir gelecek çalışmalarıyla sürdürülebilirlik inisiyatiflerinde dikkat çekiyor.

Dubai, 2030 yılına kadar su ve enerji tüketimini yüzde 30 oranında azaltmaya ve 2050 yılına kadar yüzde 75 temiz enerji kullanmayı taahhüt ediyor.

RİYAD LİSTEYE İLK KEZ GİRDİ

Dubai Elektrik ve Su Kurumu’nun ‘Yeşil Dubai’ girişimi de sürdürülebilir enerjinin daha fazla kullanılmasını teşvik ediyor.

Riyad, listenin 18. sırasında kendine yer buldu. Riyad, ilk defa ilk 20 içinde yer alıyor.

Suudi Arabistan, petrole bağlı ekonomisini çeşitlendirmek için başlattığı ‘VİZYON 2030’ reform programında hızlı adımlarla ilerliyor. Riyad Altyapı, eğlence ve turizm alanındaki önemli girişimler ekonomiyi ve emlak piyasasını büyütmeye devam ediyor.

Her iki şehrin de ileride kalkınma planları var. Dubai’nin altyapı etmeni kısmen Expo 2020 şovu tarafından destekleniyor. Bu arada, 2020-2021 yılına kadar faaliyete geçmesi beklenen Riyad metro ağı büyük olasılıkla kentin hareketliliğini artıracak.

Dünyanın en dinamik şehirlerinin ilk 10’u arasına girenler; Haydarabad, Bangalore, Ho Chi Minh Kenti, Nairobi, Chennai, Delhi, Hanoi, Manila, Silikon Vadisi ve Shenzhen.

JLL MENA CEO’su Thierry Delvaux, “MENA bölgesinin Momentum Endeksi’nin en iyi 20 sıralamasında temsil edildiğini görmek harika” ifadelerini kullandı.

En dinamik 20 şehir:

  1. Haydarabad
  2. Bangalore
  3. Ho Chi Minh Kenti
  4. Nairobi
  5. Chennai
  6. Delhi
  7. Hanoi
  8. Manila
  9. Silikon Vadisi
  10. Shenzhen
  11. Çongçing
  12. Pune
  13. Wuhan
  14. Dubai
  15. Hangzho
  16. Kaltüta
  17. Şangay
  18. Riyad
  19. Austin
  20. Mumbai

Gulf Business