Devlet başkanının aradığı örnek öğretmeni gazeteciler buldu

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bir okul gününün başlangıcı. İnce bir ruh, güzel kelimeler, samimi bir tebessüm, öğrencilerini iyimserlik ve pozitif enerjiyle karşılayan bir öğretmen olduğunda başlangıçlar farklı olur. Bu güzel öğretmeni arıyoruz, onu tanıyan var mı?

BAE Başbakan Yardımcısı ve Dubai Hakimi Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum, Twitter’daki resmi hesabında, BAE’deki bir ilkokulun ilk gününde, okul bahçesinde öğrencilerini sıcak bir gülümseme ve güzel sözlerle karşılayan BAE’li bir kadın öğretmenin videosunu paylaştı ve öğretmeni aradıklarını söyledi. Video kısa sürede sosyal medya hesaplarında büyük bir paylaşıma tanık oldu.

Emarat Alyoum öğretmene ulaştı ve el-Ayn’daki bir okulda sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şeyha Muhammad Hüseyin en-Nuaymi ile bir röportaj gerçekleştirdi. Nuaymi, videonun sosyal medyaya yayılmasından ve Muhammed bin Raşid’in ona ulaşmak istemesinden dolayı çok şaşırdığını söyledi. 19 yıldır eğitimde çalıştığını belirten Nuaymi, öğretmenlik mesleğinin sadece akademik öğretimle sınırlı olmadığını, öğretmenin, öğrencinin kişiliğini her yönüyle oluşturmaktan sorumlu olduğunu söyledi ve ebeveynlerin isteği üzerine öğrenciler için motivasyon videoları yayınladığını ifade etti. Nuaymi, evli olmadığını ve hayatını adadığı tüm okul öğrencilerini çocukları gibi gördüğünü söyledi.

Nuaymi, hedefinin İslam eğitim ahlakı ve değerleri ile donanmış, BAE kimliğiyle gurur duyan ve anavatanına samimiyet, sadakat, sevgi ve fedakarlıkla hizmet etmeye adanmış bir nesil yetiştirmek olduğunu açıkladı.

Nuaymi, “Videoyu öven herkese ve tüm yorumlarınıza içten teşekkür ederim, bu beni işimde daha mutlu etti. Bununla gurur duyuyorum çünkü bir nesle hizmet etmek, onları ebeveynleri ve anavatanları için gurur kaynağı yapmak demektir’’ dedi.

Mutluluğun büyük mucizelere ihtiyacı yoktur, tek gereken hoşgörülü bir kalp, gülen bir yüz, Allah’a tam bir teslimiyettir. Güzel düşünün, duygularınızı kontrol edin, sözlerinizi doğru seçin, eylemlerinizi yumuşatın, kimseye zarar vermeyin, insanlara iyi söz söyleyin ve sade yaşayın, peygamberlerin ve soyluların ahlaki yaklaşımı budur” dedi.

Nuaymi öğretmen, ebeveynler için şunları söyledi: “Çocuklarınıza birbirleriyle mutlu olmayı öğretin. Materyallerimiz basit olsa bile, mutluluk bir duygudur ve ileride evleri hakkında mutlu ve huzurlu olması anılarında kalacaktır. Yarın olduğunda, dünün daha güzel olduğunu anlayacağız.”

 

Emarat Al Youm