Dubai Veliaht Prensi, Al-Ula yarışlarında birinci oldu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed, Suudi Arabistan’ın tarihi kenti Al-Ula’da İki Kutsal Mescidin Muhafızı Dayanıklılık Kupası’nı üst üste ikinci kez kazandı.

Yarışta Suudi Arabistan ile birlik sergileyen Veliaht Prens’in Suudi Krallık bayrağının rengi ve motifini taşıyan tişört giyerken, Suudi Arabistan – BAE armalarının bulunduğu kaskı taktığı görüldü.

Kazanan binicilerin 15 milyon Suudi Arabistan Riyali (4 Milyon ABD Doları) para ödülü alacağı 120 kilometrelik yarış, Al-Ula Kraliyet Komisyonu ve Suudi Arabistan Binicilik Federasyonu ortaklığında Tantora Kış Festivali organizatörleri tarafından düzenlendi.

Şeyh Hamdan, etkinlik sırasında ailesinden büyük destek aldı.  Veliaht Prens’in katıldığı yarışları, babası Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı ve Dubai Emiri Muhammed bin Raşid Al Mektum da izledi.

Riyad Şehri Kraliyet Komisyonu Başkanı Fahd Al-Rasheed de dahil olmak üzere, sosyal medyada pek çok kişi Şeyh Hamdan’ı tebrik etmek için paylaşımlarda bulundu.

Fahd Al Rasheed attığı Tweet’te  iki ulusun yakınlığına ve liderliğine atıfta bulunarak ‘’Suudi Arabistan BAE’dir ve BAE Suudi Arabistan’dır’’ dedi. Ayrıca Şeyh Hamdan’ı büyük Suudi Arabistan’ı temsil ettiği için övdü.

İki Kutsal Mescidin Muhafızı Dayanıklılık Kupası, bölgedeki en önemli ve en zengin etkinliklerden biri olarak kabul edilir. Geçen sene yapılan yarışlarda 200 binici yer almıştı.

Bu hafta sonu ayrıca, 19 Aralık 2019’da başlayan ve 7 Mart’a kadar sürecek olan Tantora’da Kış Festivali kapsamında yapılan Fursan Forumu’nda bir dizi kültürel ve sportif etkinlikler başladı.

Arab News