Dünya Tesettür Günü’nde ezber bozan 6 isim

Dünya Tesettür Günü vesileyle başörtüsü kullanarak dünyada ses getiren ünlü sporcu, model, müzisyen ve politikacıları sizler için derledik.

Halima Aden

Bir Kenya mülteci kampında doğan Somalili-Amerikan model, 2016 yılında Yeezy Sezon 5 gösterisinde podyuma çıktığında ‘ilk başörtüsü takan model’ olarak manşetlerde yer almıştı.

Nura Afia

CoverGirl, 2016 yılında Müslüman güzellik blog yazarı Nura Afia’yı yeni So Lashy markasının elçisi ilan etti. BlastPro Maskara, Nura Afia’yı sadece tesettürlü bir kadın değil, aynı zamanda markası için bir kampanyada rol alan ilk Müslüman figür haline getirdi.

Ghaliaa Chaker

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Al-Ayn kentinde büyüyen Suriyeli yıldız, müzik kariyerine devam etmek için Dubai’ye yerleşmeden önce yetenek gösterilerinde boy gösteriyordu.

Ibtihaj Muhammed

Ibtihaj Muhammad, Rio’daki 2016 Olimpiyatları sırasında bir türban giyerek oyunlarda yarışan ilk Amerikalı atlet olarak tarih yazdı.

Stephanie Kurlow

Avustralya  Sidneyli Stephanie Kurlow, dünyanın ilk başörtüsü takan balerini olarak öne çıkıyor.

Ilhan Omar

Somalili Amerikan vatandaşı olan 37 yaşındaki lhan Omar , Minnesota’dan seçimlere katılarak ABD tarihinde Temsilciler Meclisi’ne giren ilk başörtülü Milletvekili olmuştu.

Arab News