Suudi Arabistan ringleri ısınmaya başlıyor

Dünya Güreş Sporları Eğlence Şirketi (World Wrestling Entertainment) WWE, Super ShowDown’ın karşılaşmalarının WWE’nin Royal Rumble etkinlikleri altında Suudi Arabistan’da yapılacağını duyurdu.

Super Showdown 2020, 27 Şubat tarihinde, 2019 yılında Riyad’da Crown Jewel etkinliğine ev sahipliği yapan King Fahd Uluslararası Stadyumu’nda gerçekleşecek ve türünün üçüncü karşılaşması olan bu etkinlik ikinci defa Suudi Arabistan’da yapılmış olacak. Daha önceki etkinlik Haziran 2019’da, güreş yıldızları Goldberg ve The Undertaker’ın karşı karşıya geldiği Cidde Kral Abdullah Spor Şehri Stadyumu’nda gerçekleşmişti.

GÜREŞ SPORLARI EĞLENCE ŞİRKETİYLE 10 YILLIK ANLAŞMA

Super ShowDown, Nisan ayında WrestleMania şovunun 36. karşılaşması öncesinde gerçekleşecek ön etkinliklerden biri.

Mart 2018’de WWE, Suudi Genel Spor Kurumu ile krallıkta etkinlikler düzenlemek için 10 yıllık bir anlaşma yaptı. Bazı taraftarlar bu karardan çok memnun olmasalar da, WWE 2018’in sonlarında anlaşmaya olan bağlılıklarını doğruladı.

WWE yaptığı açıklamada, tıpkı ABD merkezli diğer şirketlerin yaptığı gibi Suudi Arabistan’daki faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı.

WWE, Kasım ayında Suudi Genel Spor Kurumu ile ortaklığını güçlendirdi. Önümüzdeki on yıl boyunca krallıkta başlangıçta yılda bir etkinlik yapılması söz konusuyken, 2027 yılına kadar yılda iki etkinliğin yapılmasına karar verildi.

2019’da düzenlenen Crown Jewel etkinliği, Körfez ülkesinde büyük bir başarı gösterdi ve tarih yazdı. Bununla birlikte, daha sonra WWE personeli, krallıktan ayrılırken bazı zorluklarla karşılaştı. Şirket açıklamada uçakta bazı mekanik sorunların meydana geldiğini ancak daha sonra sorunun halledildiğini bildirdi.

Bu arada bir takım söylentilere göre,  WWE ve Suudi Krallığı arasında finansal anlaşmazlıklar yaşanmaya başladı. Bu durum, şirketin hisselerinde bir ay içinde yüzde 20’lik bir düşüşe neden oldu.

Step Feed