BAE’de kendi şirketinizi kurmak için uzmanlardan 5 ipucu

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bir şirket kurmak, özellikle bölge dışından gelen biri için büyük bir girişim gibi görünebilir. Bazen cesaret kırıcı olsa da özellikle bazı ipuçlarının farkındaysanız, ‘başlangıç’ süreci imkansız olmayacaktır.

İşte bir şirket kurmak için izlemeniz gereken yol…

1.İş etkinliğinizi belirleyin

Elbette, ne yapmak istediğinizi zaten biliyorsunuz, ancak BAE’nin “ticari faaliyetlerini” tam olarak biliyor musunuz? Ticari faaliyetiniz işletme ruhsatınızı ve yasal yapınızı belirleyeceğinden, bu çok önemli. Bazı işletmeler birden fazla yapı altında lisanslanabilir, bu nedenle hangi yapının ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu belirlemeniz gerekir.

2.Bütçeniz ve zaman diliminiz ne olursa olsun, iki katını düşünün

BAE’de sürece başladığınızda her zaman net olmayan birçok farklı başlangıç ​​maliyeti var. Bu, özellikle işler planlandığı gibi gitmezse geçerli olur. Bütçe yaparken maliyetlere hazırlıklı olun. Ayrıca işlerin beklenenden daha uzun sürmesine de hazır olmalısınız. Beklenen zaman, mesela yaklaşık 2 hafta ise, bunu en az 1 ay olarak hesaplayın. Yani planladığınız ne varsa iki katı şeklinde düşünün.

3.Mükemmel bir halkla ilişkiler uzmanıyla çalışın

BAE’de iyi bir halkla ilişkiler uzmanı olması kesinlikle şart. Halkla ilişkiler, öneminin farkında olmadığınız bir hizmet. Vizeleri veya lisansları yenilemek gibi temel işleri yaparlar. Bununla birlikte, mükemmel bir halkla ilişkiler uzmanının gerçek yeteneği, görünüşte ‘çözülemez’ sorunları çözme yeteneği ve bu, BAE’de bir iş kurma sürecinde ortaya çıkacak. Ne yazık ki, iyi bir tane bulmanın tek yolu çok fazla deneme yanılmadan geçmekte.

4.İşe alım konusunda sabırlı olun

Mükemmel bir ekibi işe almak zaman alır ve çok sabır gerektirir. Başlangıçta bu oldukça bezdirici ve cesaret kırıcı olabilir. BAE’deki göçmenlerin geçici doğası nedeniyle, çok fazla ciro yapacaksınız. Doğru insanları bulmak herhangi bir bölgede zor olabilir, ancak her kiralama şirkete hemen bir ‘vize maliyeti’ olduğundan BAE’de özellikle daha da maliyetli. Ancak her şeyde olduğu gibi sabır sizin için önemli bir anahtar olacak.

5.Kendi iş kültürünüzü oluşturun

BAE, çeşitli ırk ve ulustan insanların kaynaştığı bir yer. İnsanların ve değerlerin temsil edilmesiyle, tanımlanmış bir ‘BAE iş kültürü’ne sahip olmak zorlaşır. Şirket değerleriniz neler? Uzun süreçteki hedefleriniz neler olacak? Bu ‘kültür’ işletmenizin her düzeyinde hissedilecek, bu yüzden zaman ayırıp tanımlamanız gerekir.

Harpers Bazaar Arabia