Dubai’de ışık saçan mücevher markası Lynor’un sırrı

Edward Kandaleft, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde “Işık” anlamına gelen Eleanor isminden esinlenerek kurduğu mücevher markası Lynor’u anlattı.

Tam anlamıyla uygun fiyatlı bir mücevher hattı olan Lynor, zarif tasarımlarının her biriyle bir umut ve aydınlatma mesajı vermeyi hedefliyor.

Üçüncü nesil bir kuyumcu olan Edward, çizgiyi başlatma motivasyonunu ve markanın anlamının bir parçası olan Dubai’yi anlattı.

Bize Lynor’u Dubai’de kurma kararınızdan biraz daha bahsedebilir misiniz?

Dubai benim ana motivasyon kaynağım; Burada büyüdüm ve hayallerden gerçeğe dönüşen projeler gördüm. Tüm sektörlerde ve her seviyede hızlı ve sürekli dönüşümlerle endüstrilerin doğuşuna ve büyümesine tanık oldum. Dubai bana büyük hayal kurmayı ve çok çalışmayı öğretti. Dünyanın en büyük ve en güçlü mücevher pazarlarından birinde sınırsız büyüme potansiyeli göz önüne alındığında, yeni bir proje veya marka başlatmak için daha iyi bir yer düşünemiyorum.

Tasarımlarınıza kim veya ne ilham veriyor?

Tasarımlarım klasik ve geleneksel takıların unsurlarından, şekillerinden ve dokularından ilham alıyor: Büyükannelerin topladığı altın sikkeler, eğlenceli halhallar ve bilezikler ve koleksiyonlarımda yakalamaya çalıştığım zamansız ve çok yönlü kolyeler. Klasik parçalarımda, insanların bağlantı kurabileceği ilham verici, anlamlı ve eğlenceli fikirleri taşıyan unsurlar, çizimler, renkler ve tasarımlar var. Amacım, kullanıcıya güven ve neşe hissi veren günlük mücevher parçaları tasarlamak. Zamansız, dayanıklı ve nesiller boyu aktarılabilen parçalar olsun istiyorum.

Ürünlerinizi aklınızdaki belirli bir kadınla mı tasarlıyorsunuz?

Müşterim; kıyafetini basit ama güzel aksesuarlarla bitirmeyi seven gündelik kadın. Annelerden genç kariyer kızlarına kadar Lynor, her kültür ve bakış açısında kendine güvenen, modern kadını daha da güçlendirmek istemektedir. Mesela, kadın işinin zor olduğu bir gün içinde bileziğine bakar veya kolyesini tutar ve umut ve pozitif mesajını hatırlar.

Fiyatlarınız çok uygun. Bu, markayı piyasaya sürerken bilincinde olduğunuz bir şey miydi?

Lynor’la lüksü erişilebilir hale getirmek temel hedeflerimden biri. Uygun fiyatlı ama güzel ve modaya uygun mücevherler sunmak benim için temel öncelik. Arap ve Doğu geleneklerinde, altın takılar satın almak herhangi bir demografi ile sınırlı değildir. Araplar her zaman altın takılar satın alırlar; tasarruflarını, gelir düzeylerine bakmaksızın altın takılar satın almak için kullanırlar. Lynor ile hedefim, yaratıcı bir şekilde tasarlanmış fonksiyonel, güzel mücevherleri mütevazı bir fiyata sunarak bu geleneği korumak ve yüceltmektir.

Sürdürülebilirliğin tüketicilere, çok sayıda ucuz taklit mücevher satın almak yerine odaklarını kaliteli mücevher parçalarına kaydırma konusunda ilham verdiğini düşünüyor musunuz?

Evet kesinlikle. Modern müşteriler daha bilinçli kararlar alıyor ve ilgilerini birden fazla parça satın almaktan daha dayanıklı ürünler satın almaya kaydırıyor. İnsanların uzun ömürlü mücevher istediklerini öğrendim. Güzel mücevherlerin her iki amaca da hizmet edebileceğine inanıyorum, modaya uygun, ancak tasarımda zamansız ve kalite ve malzemede dayanıklı. Bununla birlikte, mücevher şirketlerinin sürdürülebilirlik ve çevre sorumluluğu açısından hala daha iyisini yapabileceğine inanıyorum. Bu, materyallerini kaynak yapma, ürünlerini üretme, çalışanlarını ve topluluk refahını yönetme şeklinde yapılabilir. Şirketimin başlangıcında, bu benim temel hedeflerimden biriydi: kullandığımız malzemelerin etik kaynaklı olması ve dahil olan kişilerin Lynor’un dayanıklı ürünlerini yarattıklarında yüksek motivasyonlu olmasını sağlamak.

Grazia Middle East