Suudi sanatçılar, farkındalık yaratmak için parkta resim çizdi

Suudi Arabistanlı sanatçılar, Suudi Arabistan’ın Doğu Bölgesinde başlatılan ağaç dikme kampanyasında farkındalık yaratmak için fırçaları ve tuvalleriyle parklara inip resim çizdi.

Sanatçılar, Dammam sahilindeki Kral Abdullah Park’ında kendilerini izleyenlerin önünde, Doğu Bölgesi belediyesinin tiyatro oyunlarını da içeren yeşil girişimini tanıtmak için düzenlenen etkinlik kapsamında bir dizi resim üzerinde çalıştılar.

SANATI KULLANARAK FARKINDALIK YARATMAK

Yerel sanatçılar Ahlam al Mash’hadi, sanatın çeşitli konularda insanları eğitmek için önemli bir araç olabileceğini söyledi.

Al Mash’hadi “Sanata önem veren insanlar, güzelliği genellikle farklı bir şekilde takdir ediyor ve yerel kültürün bir parçası olarak görüyorlar” dedi.

Al Mash’hadi, belediyenin ağaç ekme kampanyası sayesinde daha fazla yeşil alanlar olacağını ve bu alanların şehirdeki havanın kalitesini artırmanın yanında şehre ayrı bir güzellik katacağını belirtti.

Sanatçıları izleyenler arasında yer alan Lobna Bahaidara, sanatçıları resim yaparken görme deneyiminin, inisiyatifin arkasındaki yaratıcı çabayı takdir edilmesine yardımcı olacağını söyledi.

Bahaidara, “Sanat karakterlerimizi şekillendiriyor ve kültürümüz hakkındaki bilgimizi artırıyor, aynı zamanda çevremizin güzelliğini görmemize ve onu korumamızı teşvik ediyor. Bunu yapmanın da en iyi yolu daha fazla ağaç dikmek” diye konuştu.

Bahaidara, sanatın insanların çevre sorunlarına çözüm bulmalarına yardımcı olabileceğini söyledi.

Sanatçı Dhai Muhammed, “İnsanlar açık havada ağaç çizen sanatçıları gördüklerinde, çevre sorunlarının aciliyetinin farkına varırlar ve çevrelerine yönelik tehditlerle mücadele etmek için yenilikçi fikirler düşünürler” ifadelerini kullandı.

Arab News