Temsili fotoğraf.

Sahte parfümde idrar skandalı!

Mağazada ortalama 130 dolara satılan aynı marka parfümün, online bir alışveriş sitesinde ya da yol üstündeki küçük bir dükkanda neden üçte iki fiyatına hatta daha ucuza alınabildiğini hiç merak ettiniz mi? 

Pek çok insan gibi, siz de sokak satıcılarının ya da e-ticaret platformlarının, daha az mali yükü olduğu için daha ucuza ürün sattığı düşünüyor olmalısınız.

Ne yazık ki bu doğru değil! Gulf News’un yaptığı araştırma, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’ndeki küçük dükkanlarda ya da online satılan marka parfümlerin sadece taklit ürün oldukları için ucuz olduğunu ortaya koyuyor.

Sahte parfümler hasta ediyor

Sektör uzmanları, piyasada bulunan her parfümün yüzde onu kadar sahte parfüm olduğunu ve genellikle toksik kimyasallar hatta kimi zaman idrar bile içerdiklerini belirtiyor.

Bazılarında Çevre Koruma Ajansı tarafından olası kanserojen olarak sınıflandırılan DEHP adlı kimyasal bulunuyor.

Quasis Aster Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Ramachandran Rajagopal, toksik kimyasal içeren parfümlerin dermatit ve enflamasyona yol açabileceğini söylüyor. Rajagopal, “Bu parfümlerin, metanol, bakteri ve antifriz içerdikleri bulunmuştur. Metanol göz ve sinir sistemi üstünde tahrip edici etkiye sahiptir. Bazı sahte parfümlerin idrar içerdiği bildirilmiştir. Bazıları arsenik, berilyum ve kadmiyum gibi yüksek derecede kanserojen kimyasallar içermektedir. Sahte parfümlerde başka bir kanserojen madde olan di-etil ftalata da rastlanmıştır” diyor.

Uzmanlar idrarın pH denge stabilizörü olarak ve rengi için kullanıldığını söylüyor.

Birilerine idrar ve kanserojen dolu bir şişe hediye etmek, kesinlikle sevgiyi göstermenin en iyi yolu değildir.

Gulf News