Cidde’de brunch keyfi nerede yapılır?

Başarılı Suudi Arabistanlı şef Mayada Badr ile üç arkadaşının kurduğu Black Cardamom (Kara Kakule), Cidde’nin merkezinde gün boyunca hafif ve sağlıklı brunch tarzı yemekler servis eden küçük bir kafe.

Kafenin müdavimlerinin en sevdiği ürün olan pofuduk krepler, çikolata, vanilya, meyve ve daha pek çok çeşidiyle dikkatleri çekiyor.

Ayrıca çok çeşitli yumurtalı seçenekler de var, ancak bu, menüdeki diğer ürünleri denememek anlamına gelmemeli.

Black Cardamom’da balda kavrulmuş yeşil tahin soslu havuç denemenizi öneriyoruz. Ayrıca doyurucu ve lezzetli pancar salatasının tadına da mutlaka bakmalısınız. Bunlar haricinde biber gevreği ile yeşil soya fasulyeli, avokadolu maya hamurundan yapılmış tostu özellikle tavsiye ediyoruz.

Kafede, güneş ışığının içeri dolmasına yardım eden yerden tavana pencereler, sevimli Çin tabakları ve taze pişmiş kruvasanların kokusu ile kendinizi sakin bir evde hissediyorsunuz. Tabii yemek kokuları buna yardım eden bir diğer etken.

Black Cardamom menüsüde çok daha tatlı bir şeyler arayanlar için, girişteki makaron barını tavsiye ediyoruz. Makaronun yanında veya ayrı olarak kafenin özel imalatı olan lavantadan gül aromalı latteye kadar çeşitli kahvelerle keyfinize keyif katabilirsiniz.

Arab News