Ferrari Ortadoğu’da zirvede: Satışlar rekor kırdı!

Ferrari Ortadoğu Genel Müdürü Giorgio Turri, Ortadoğu’daki Ferrari satışlarının rekor kırdığını belirterek 10 binin üzerinde otomobil satıldığını açıkladı.

Giorgio Turri, sevilen marka Ferrari hakkında sorularımızı yanıtladı…

Giorgio Turri, ‘’Suudi Arabistan’da gerçekleşen evrimi kültürel bir bakış açısıyla görmek ilginç ve bu ülkede çok fazla tutkulu müşterimiz var. Bu insanlar Ferrari’yi seviyorlar, arabalarını zevklerine ve beklentilerine göre ‘belirgin hale getirmeyi’ ve markayı gerçekten seviyorlar’’ diye konuştu.

ARAP BÖLGESİNDE FERRARİ SATIŞLARI ARTTI

Ortadoğu’da Turri ve Ferrari için yoğun bir kaç gün oldu. Turri; Ferrari sahiplerini bölgedeki hızlı pistlerde gerçek yarış otomobillerinin direksiyonuna geçmesini sağlayan Club Challenge hizmetini başlattı. Ertesi gün Ferrari genel merkezi, 2019 için mali rakamlar açıkladı ve dünya genelinde, özellikle de Arap Körfezi bölgesinde büyük bir satış artışı gösterdiğini bildirdi.  Turri ayrıca yeni süper otomobil Roma’nın ilk kez Avrupa dışına çıktığını duyurdu.

İtalya Maranello’daki Ferrari küresel karargâhından gelen Turri ‘’Küresel ve bölgesel bir bakış açısıyla, daha önce hiç bu kadar iyi bir sene olmadığını söylemeliyim. Harika bir yılı kapatıyoruz’’ yorumunu yaptı.

Ferrari Ortadoğu Genel Müdürü Giorgio Turri

Bölgedeki lüks otomobil işi her zaman iyiydi ve nüfusun büyüklüğüne oranla diğer bölgelerin çoğunu geride bıraktı. Araplar hızlı, yüksek özellikli arabaları sever ve ucuz yakıt bolluğu, stilin performansla mükemmel şekilde biraraya gelmesine neden olmuştur. 26 yıldır bölgede şahlanan at amblemli Ferrari, pazardaki mevcut güçlü rekabete karşı da iyi bir yönetim izledi.

Turri, ‘’Ferrari; performans, lüks, müşteri katılımı, teknolojinin biraraya gelmesidir’’ diyor. Turri’nin Ortadoğu’da başlattığı ‘’Passione Ferrari Club Challenge’’ hizmeti; tüm bu değerleri kapsıyor ve Ferrari sahiplerine yılda yaklaşık 100 bin dolar karşılığında, Dubai, Abu Dabi, Bahreyn ve Maskat gibi bölgedeki en tanınmış pistlerden bazılarında tam performanslı yarış arabaları kullanma şansı sunuyor.

Turri, ‘’Yolda kendi arabalarının tadını çıkarmaktan çok hoşlanan araba sahiplerinden oluşan bir dünya var ve yarış etkinliklerine ve yarışmalara katılmak isteyen başka araba sahipleri grubu bulunuyor’’ açıklamasını yaptı.

SUUDİ ARABİSTANLILAR’DAN YARIŞLARA YOĞUN KATILIM

Suudi Arabistan, önümüzdeki 18 ay içinde dünyanın en büyük pisti olması beklenen Riyad yakınlarındaki Al Qidiyya beldesindeki parkur tamamlandığında büyük hız yapılan mekanlara sahip ülkeler listesine katılacak. Turri, geçen yıl Riyad Sezonu’na denk gelen Ferrari Motor Sporları Festivali’ne yoğun bir şekilde katılan Suudi sürücülerden hevesli bir katılım bekliyor.

Turri, ‘’Suudi Arabistan’da gerçekten inanılmaz bir Ferrari sahipleri kulübümüz var. Suudi Krallığı’nda çok sürüş yapıyorlar, hatta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ya da İtalya’ya bir etkinlik düzenlediğimizde geliyorlar. Oldukça tutkulular ve Suudi Arabistan’da bu tür bir tutkuyu görmek güzel’’ diye konuştu.

Boş zaman ve eğlence konusundaki mevcut muhafazakar kuralların gevşemesi ile Suudi Krallığı’nda meydana gelen değişiklikler de Ferrari için olumlu bir faktör olarak öne çıkıyor.

Turri, ‘’Görebildiğimiz farklı bir atmosferin olduğu ve iyi havayı hissedebildiğimiz. İnsanlar eğlenmeye, kendi ülkelerinin neler sunabileceğinin tadını çıkarmaya hazır. Bu iyi atmosfer, tüketici davranışlarına ve beklentilerine de yansıyor. Bir Ferrari’yi satın almak; bir ödül ve saf bir zevk anıdır, ruh hali ve çevredeki atmosfer de olumluysa her şey daha da iyi olur’’ dedi.

ORTADOĞU’DA İLK KEZ 10 BİNDEN FAZLA OTOMOBİL SATILDI

2019 yılı finansal sonuçlarının açıklanmasıyla, Ortadoğu; Ferrari için yapılan diğer büyük etkinliklerde öne çıkan bir unsur oldu. Ferrari, tarihinde ilk kez 10 binden fazla otomobil sattı ve yıllık yüzde 10 artışla 3.76 milyar euro (4 milyar dolar) gelir elde etti. Düzeltilmiş net gelir ise yüzde 8 artışla 699 milyon euroya (765 milyon dolar) yükseldi.

Ferrari, 2019 yılında beş yeni model piyasaya sürdü. Turri, “Müşterilerimize güçlü bir potansiyel sipariş portföyü ile hizmet vermeye çalışabilir ve bu şekilde işletmenin nasıl gelişeceğini planlayabiliriz. Bugün çok iyi bir portföyümüz var ve güvenle planlarımızın sürdürebileceğimizi öngörüyoruz’’ diye konuştu.

Yeni modellerde araştırma, geliştirme ve teknoloji için gereken tüm sermaye-yoğun yatırımları olan bir üst seviye pazar otomobil üreticisi, satış döngüsünün değişimlerini nasıl aşabilir?

Turri, ‘’Takdir edersiniz ki, hala nispeten küçük hacimli bir üreticiyiz ve hacimlerimiz kontrol altında tutuluyor. Modellerimiz basit bir ifadeye dayanmaktadır; piyasaya pazarın talep ettiğinden daha az bir şey sunmak. Birçok yeni model sunmaktan zevk duyuyoruz ve her zaman çok fazla talep var, ancak müşterilerimizin bir Ferrari almanın zaman aldığını takdir etmelerini istiyoruz. Bu yüzden Ferrari için güzel bir an olduğunu söyleyebilirim ve pazar bize bu açıdan çok iyi yanıt veriyor. Genel olarak lüks otomobil pazarı iyi gidiyor; özellikle lüks spor otomobiller olan segmentimiz çok iyi gidiyor.

Müşterilerimiz, yeni arabalarını almak için bir yıl veya daha uzun bir süre beklemek ve bu zamanı Ferrari tasarımcılarına danışarak satın almalarını özelleştirme konusunda kazançlı bir şekilde geçirme açısından da mutlu görünüyorlar. Kişiselleştirme yaptığımız işin önemli bir parçası, çünkü Ortadoğulu müşterilerimiz her zaman her şeyin en iyisini talep ediyorlar ve bireysel isteklerine ve zevklerine göre özenle uyarlanmış bir kerelik kreasyonlarla yakından ilgileniyorlar. En pahalı araba söz konusu olduğunda tavan yok, hepsi modele ve seçici müşterimizin gereksinimlerine bağlı” diye konuşmasına devam etti.

İLK ELEKTRİKLİ ARACINI TANITTI

Turri, Ortadoğu’daki bir sonraki en büyük satışın, Ferrari tutkunları için düzenlenen bir törende çok sayıda İtalyan pizzasıyla gösterime çıkan Roma modelinde gerçekleşmesini umuyor. “La Nuova Dolce Vita” (yeni tatlı hayat) başlığı altında piyasaya sürülen otomobil, İtalyan tarzı ve Ferrari gücünün klasik bir karışımı. Turri Roma modeli siparişleri için ‘’çok etkileyici’’ yorumunu yaptı.

Son yıllarda lüks otomobil pazarındaki büyük eğilim, tüm üreticilerin özellikle Ortadoğu’da talep edilen SUV (Sport Utility Vehicle) modelleri geliştirme ve satma hamlesi oldu. Turri, 2022’de piyasaya çıkması beklenen yeni modelin markasıyla ilgili pek çok sır paylaşmaya hazır olmadığını belirtiyor.

Turri, ‘’SUV kelimesini kullanmıyoruz, çünkü aklımızda olan böyle bir şey değil. Ferrari farklıdır ve aklımızdaki konsept; Ferrari’nin özünün bir ifadesi olacak, performansı ve eğlenceyi daha yüksek bir çok yönlülükle birleştirecek’’ dedi.

İtalya Maranello’daki Ferrari merkezindeki stratejik planlamacıların zihnindeki diğer bir şey, artan otomobil farkındalığı döneminde hızlı otomobil endüstrisini daha kabul edilebilir hale getirme ihtiyacıdır. Geçen yıl Ferrari, ilk hibrid elektrikli benzinli araba SF90 Stradale’yi tanıttı ve bu konseptin daha da incelikleri olacak.

Giorgio Turri, ‘’Çevre ile ilgili gelecekteki kısıtlamalara uymamıza yardımcı olabilecek tüm farklı teknolojileri araştırıyoruz, ancak aklımızda açık bir felsefe var: Teknolojiyi performans ve sürüş keyif faktörünü iyileştirebilecek şekilde kullanmak istiyoruz. Elbette uyumlu olmak bizim görevimizdir, ancak performansı iyileştirmeye devam etmek de müşterilere düşen görevimizdir. Ve tabii ki, tutku seviyesini yükseltmek de’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Arab News