İlk başörtülü model Mariah Idrissi, Abu Dabi çöllerinde

Faslı-İngiliz model Mariah Idrissi geçen hafta Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gitti. Başörtüsüyle görüntülenen moda yıldızı BAE’de yaşayan bir sakin gibi görünüyordu.

27 yaşındaki Mariah Idrissi, BAE’nin başkentindeki yolculuğunda çeşitli turistik etkinliklere katılarak sosyal medya hesaplarında takipçileriyle paylaşımda bulundu.

Yaptığı geziler sırasında Abu Dabi Çölü’ne de giden Idrissi, ‘’Uzun süredir geçirdiğim en iyi günlerden biri’’ yorumunda bulundu.

 

Londralı model, dalgalı kum tepelerinden geçtiği, bir deveyi sevdiği ve bir şahini beslediği çöl safarisine ait çarpıcı karelerin olduğu çekimler yaptı.

Mariah Idrissi, Instagram hesabında yayınladığı fotoğraf için ‘’Bugün inanılmazdı, bir süredir yaşadığım en iyi günlerden birisi. Bu atlıkarınca gibi olan şey için Tanrı’ya şükürler olsun, çünkü sayfalarınızı çektiğim resimlerle doldurdum. Herkese iyi günler diliyorum, daha güzel zamanlar olacak inşallah. Ve hepinize pozitif duygularımı gönderiyorum’’ yorumunu yazdı.

Abu Dabi’ye gitmişken Şeyh Zayed Ulu Camii’ni ziyaret eden Idrissi, camide çektiği fotoğrafları hemen yayınladı ve “Abu Dabi’de geçirdiğim her dakikayı çok sevdim” dedi.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

I loved every minute of my experience in Abu Dhabi, I can’t believe this was my first proper visit! I mentioned in my stories that visiting this mosque was such a beautiful experience which I got to share with new friends that I feel like I’ve known for ages. On one hand I loved the tourism aspect of it and on the other hand we felt a bit weird that a place of worship was a tourist attraction to just take pictures in (can’t lie I did the same thing 🙃). The mall part in the beginning was also a little odd… “O you who have believed, when [the adhan] is called for the prayer on the day of Jumu’ah [Friday], then proceed to the remembrance of Allah and leave trade. That is better for you, if you only knew.” – Surah al Jumu’ah (62:9). What are your thoughts? #Jummah #AbuDhabi #UAE #Grandmosque

Mariah Idrissi 🇬🇧 (@mariahidrissi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Instagram’da 89 bin takipçisi olan Idrissi, camide paylaştığı fotoğraf için ise ‘’Bu ziyareti yaptığıma inanamıyorum. Paylaştığım hikayelerimde bu camiyi ziyaret etmenin o kadar güzel bir deneyim olduğunu, yeni arkadaşlarımla paylaşmam gerektiğini söylemiştim’’ dedi.

İLK BAŞÖRTÜLÜ MODEL

Idrissi, moda sektöründe başörtüsü modellerine kapıları açan ilk kadınlardan biri. 2015’te 25 yaşındayken H & M’in bir kampanyası için poz verdiğinde, perakende devi için objektiflerin karşısına geçen ilk Müslüman model olarak tarih yazdı ve kendisinden sonra gelen uluslararası üne sahip Halima Aden, Ikram Abdi Omar ve Kadija Diawara gibi diğer modellere de  ilham kaynağı oldu.

Idrissi ayrıca, Dubaili Amerikan yazar Hafsa Lodi’nin “Alçakgönüllülük – Bir Moda Paradoksu” kitabının kapak kızı oldu.

İdrissi, yazar ve The Modist’in kurucusu Ghizlan Guenez’in düzenlediği paneldeki bir konuşmaya katılmak için Dubai’deki 2020 BAE Edebiyat Festivali’ne gitti.

Arab News