Riyad

Riyad’daki Uluslararası İnsani Forumu, insani yardım liderlerini bir araya getiriyor

İkinci Riyad Uluslararası İnsani Forumu’nda insani yardım ile kalkınma çalışmaları arasındaki bağın güçlendirilmesini, sağlık alanında yenilikçi insan müdahalesini, Afrika ülkelerinden yapılan göç sorunlarının insani zorluklarını, çatışma ve afet bölgelerindeki çocukların kadınların ve gençlerin korunması ele alınacak.

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) tarafından 1-2 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan forum; uluslararası insani politika ve faaliyetlerin tartışılacağı, insani eylemi geliştirme ve teşvik etmede pratik çözümlerin sunulacağı, insani yardımların yüksek kalite ve verimlilik standartlarına göre mümkün olan en çok sayıda ihtiyaç sahibine teslim edilecek şekilde sağlanması için değişikliklerin sunulacağı bir platform olacak.

Forumun katılımcıları, en iyi uygulamalara dayanan başlıca insani meselelere, başta çatışma ve afet bölgelerinde çocukların, kadınların ve gençlerin korunması olmak üzere insani alanda çalışan kişi ve kuruluşların deneyim ve becerilerine odaklanacak.

Foruma şu isimler katılacak: KSRelief Genel Sorumlusu ve Suudi Arabistan Kraliyet Divanı Müsteşarı Dr. Abdullah er-Rabia, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü David Beasley, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Müdürü Tedros Adhanom, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, BM İnsani İşler Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock ve Birleşik Arap Emirlikleri Uluslararası İşbirliği Devlet Bakanı Reem el-Haşimi.

Forum, daha sürdürülebilir sonuçlar elde etmek için insani ve kalkınma sektörleri arasında nasıl köprü kurulacağı ve boşlukların nasıl doldurulacağı konusunda fikir ve deneyimlerin paylaşımını, afet, kriz ve salgın hastalıklardaki insani sağlık çalışmalarında yaşanan zorluklarla mücadelede yenilikçi ve etkili çözümlere ulaşmayı, yerinden edilmiş kişilerin ve mültecilerin karşılaştıkları insani zorluklara pratik ve etkili çözümler getirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda kriz ve çatışma bölgelerine yapılacak insani müdahale sırasında yaratıcılığı ve yeniliği etkinleştirmeye odaklanıyor.

Oturum aralarında ise yaşamın çeşitli alanlarında insani tarafın aktive edilmesi için bir insani sanat sergisi düzenlenecek. Böylece bu alandaki çalışmalarını ve yaratıcılıklarını göstermek isteyen sanatçılara özel bir mecrâ oluşturulacak. Böylece insani eylemleri zenginleştirilmiş olacak ve sanatçılar arasında deneyim ve fikir alışverişi gerçekleşecek. Bu sergi dâhilinde resim, fotoğraf ve dijital sanatlar sunulacak.

Şarkul Avsat