Suudi kadınlar FIFA’nın futbol kursuna katıldı

Suudi Arabistan Genel Spor Kurumu otoritesindeki Liderlik Geliştirme Enstitüsü’nün Riyad’da düzenlediği kursa FIFA’daki Kadın Futbol Geliştirme Direktörü olan İsviçreli koç May Cruz Blanco konuşma yaptı.

Riyad’daki Prens Faysal bin Fahd Olimpiyat Kompleksi’nin ana stadyumunda düzenlenen kadın futbol geliştirme kursuna çok sayıda Suudi kadın katıldı.

4 GÜN SÜRECEK KURSTA FUTBOLA DAİR HER ŞEY

Kurs, katılımcılara birçok spor bilgisi ve kadın futbolunun nasıl geliştiği ve ortaya çıktığı ve yatırım ve yarışmalar ile taraftarların katılımı açısından olasılıkların mantıksal bir analizini sağlamayı, kamunun ilgisini ve iş fırsatlarını arttırmayı, kadınların futboldaki rolünü ve FIFA’nın kadınlar futbol takımındaki rolü gibi konular üzerinde durmayı amaçlıyor.

May Cruz Blanco

4 gün sürecek kurs, FIFA’nın rolü, kurumlar, federasyonlar ve kadın futbol üyelerini içeren teknik dersler şeklinde gerçekleşecek ve ardından oturumun tüm eksenlerinde pratik uygulama yapılacak.

Enstitü daha önce Japon Futbol Federasyonu ile işbirliği içinde 34 bayan kursiyerin katılımıyla benzer bir kurs düzenlemişti.

SPA