Suudi Arabistan’dan iki şehir 10. Dünya Kent Forumu’na katılıyor

Suudi Arabistan’dan Abu Dabi’de düzenlenen 10. Dünya Kent Forumu’na (WUF10) katılacak olan Al Ula ve Medine, kent sakinlerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için kendi projelerini tanıtacak.

WUF10, sürdürülebilir kentsel kalkınma konusunda önceliklerin belirlendiği ve uzmanların, bakanların, belediye başkanlarının ve sivil toplum kuruluşları için bir yuvarlak masa toplantısı. Dünya nüfusunun yüzde 55’inin kentlerde yaşadıkları göz önüne alındığında oldukça önemli bir toplantı.

FORUMA 168 ÜLKEDEN TEMSİLCİ KATILACAK

WUF10’e katılacak olan Al Ula, Al Ula Kraliyet Komisyonu (RCU) ve Medine de Medine Bölgesel Kalkınma Otoritesi (MMDA) tarafından temsil ediliyor. Her iki şehir de, forum kapsamında düzenlenecek “Fırsat şehirleri: Kültür ve yeniliği bir araya getirme” oturumuna katılacak.

Forum, geçtiğimiz Cumartesi günü başladı ve 13 Şubat’a kadar da devam edecek. BM-Habitat (Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı) tarafından organize edilen Forum’a 168 ülkeden temsilciler katıldı.

KENT SAKİNLERİ VE TURİSTLERİN YAŞAMLARI İYİLEŞTİRİLECEK

MMDA, forumda yapacağı sunumlarda projelerin kentsel, sosyal ve etkilerine odaklanacak. Tamamlanmış olan bazı projeler, kent sakinlerinin ve turistlerin yaşamlarını iyileştirmek için gözden geçirilecek.

Forumda sergilenecek olan Medine modeli, bölgede yaşayanların yaşam kalitesini artması ve kamusal alanları daha iyi kullanılması için yürütülen bir dizi gelişme ve sürdürülebilir girişimlerden oluşuyor.

RCU, Suudi Arabistan’ın ilk UNESCO Dünya Mirası Madain Saleh’e ev sahipliği yapan Al Ula sürdürülebilir kalkınma modeli ile Forum’da yer alıyor.

Suudi Arabistan’ın kuzeybatısında 22 bin kilometrekare daha büyük bir alanı kapsayan Al Ula, açık hava yaşam müzesi olarak yeniden tasarlanıyor.

Arab News