Carla DiBello, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görülüyor.

Kim Kardashian’ın arkadaşı Carla DiBello’nun Suudi Arabistan ilişkisi

Dünyanın en etkili yatırımcılarından biri olan 300 milyar dolarlık Suudi Arabistan Devlet Fonu’ndan nakit arayan işletmeler aradıkları yardımı Floridalı Reality-TV programları yapımcısında buldu. Peki bir Reality-TV programı yapımcısı nasıl oldu da 300 milyar dolarlık yatırım işinde bu kadar yükselebildi?

Cevabı The Wall Street Journal’da Julie Steinberg ve Lisa Schwartz kaleme aldı.

SUUDİ ARABİSTAN’IN İNGİLTERE TAKIMINI SATIN ALMASINA YARDIM EDİYOR

35 yaşındaki Carla DiBello, Suudi Krallığı Kamu Yatırım Fonu ile olan bağlantılarından dolayı Suudi Arabistan’ın yatırım sahnesinde yüksek profile sahip bir figür haline geldi.

Carla DiBello, Suudi Krallığı Yatırım Fonu ile İngiltere’nin Newcastle United futbol takımının çoğunluk hissesini satın alınması ile ilgili 445 milyon dolarlık anlaşma müzakerelerine yardımcı oluyor. Carla DiBello, tanıdıklarına Hintli çok uluslu holding şirketi Reliance Industries Ltd. ile 15 milyar dolarlık bir anlaşma için görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Only in Al Ula 🇸🇦🐘 #alula

Carla DiBello (@carladibello)’in paylaştığı bir gönderi ()

Anlatılanlara göre, DiBello, yabancı şirketlerin üst düzey Suudi yetkililere; bazen resmi iş toplantıları, bazen de daha rahat ortamlar aracılığıyla erişim sağlamalarında yardımcı oluyor. DiBello, genellikle Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’ndan yatırımı arayan şirketlerden veya potansiyel bir işleme dahil olan diğer şirketlerden, sahip olduğu Sarasota merkezli firması CDB Danışmanlık üzerinden -bu tür anlaşmalardaki rolü için- ödeme alıyor.

SUUDİ VELİAHT PRENS PETROLE BAĞIMLILIĞI AZALTIYOR

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nda işler, komite tarafından büyük yatırım kararları veren, uluslararası risk yöneticileri ve avukatlar ile fonun en iyi şekilde çıkarılmasını ve yasalara uyulmasını sağlamak için gerekli anlaşmaları yürüten diğer birçok uluslararası para yöneticisinden farklı olarak yürütülmektedir.

Suudi Arabistan Yatırım Fonu, Veliaht Prens Muhammed’in ülkesinin petrol bağımlı ekonomisini elden geçirme girişiminin temel taşı olarak öne çıkıyor. Veliaht Prens, uluslararası standartlara uygun modern bir fon yaratmayı hedefleyerek, ülkenin gelirini çeşitlendirmek ve genç, işsiz nüfusuna yeni işler getirmek için yeni endüstrilere yatırım yapmak için petrol parasını kullanmaya çalışıyor.

Veliaht Prens, kraliyet maiyetine yakın kişilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın küresel iş normlarını takip etmesini, yandaşçılığın bitmesini ve insanlara ilişkileri için değil, Suudi Krallığı için değer ürettikleri için ödeme yapılmasının sağlamalarını istiyor.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

2020 coming soon… 🏔✨🇸🇦

Carla DiBello (@carladibello)’in paylaştığı bir gönderi ()

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

My thawb…

Carla DiBello (@carladibello)’in paylaştığı bir gönderi ()

VELİAHT PRENS YATIRIM FONU’NUN BAŞINA AL RUMAYYAN’I GETİRDİ

Prens Muhammed, yurt içinde yatırım yapan bir hükümet fonu aldığında ve Suudi ekonomisini çeşitlendirme planının merkezi haline getirmeyi hedefliyordu ve bu hedefine ulaştı. Prens, ülkesinin yurt dışına olan bağımlılığı kırmak ve yeni endüstriler geliştirmek için yatırım fonunu kullanmak istedi. Bu nedenle Prens Muhammed, Yatırım Fonu yönetimine, Riyad’ın golf topluluğuna ve Küba purolarına olan sevgisiyle de tanınan eski bir banka yöneticisi olan Al Rumayyan’ı getirdi.

Newcastle anlaşmasıyla ilgili görüşmelerde bulunan bir kişi, DiBello’nun kendine güvenen ve ilgi çekici olduğunu aktarıyor. Anlaşmaların genellikle güçlü erkekler tarafından yapıldığı Suudi Arabistan’da, DiBello’nun Yatırım Fonu’na kendi başına gelmesi ise cesaret işiydi. Carla DiBello, Körfez iş dünyasında iletişim kurma konusunda usta olduğunu kanıtladı. Bir kadını iktidar pozisyonunda görmenin nadir olduğu bir bölgede, kendisi için bir isim ve halka açık bir profil oluşturdu ve bölgede çalışan başarılı bir iş kadını olan Amanda Staveley’i tanıdı.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Eid Mubarak ✨

Carla DiBello (@carladibello)’in paylaştığı bir gönderi ()

CARLA DİBELLO’NUN BAĞLARI

Kamuya açık kayıtlara ve yerel basında yer alan açıklamalarına göre, DiBello’nun Suudi Arabistan’la bağları, yirmi yıldan fazla bir süre yaşadığı Sarasota topluluğundaki bir komşuya uzanıyor. DiBello, Suudi Arabistan Kralı Selman’ın aile üyeleri için para ve varlıklarının yöneticisi Essam Ghazzawi’nin evine çok yakın oturuyordu. DiBello, gençliğinde Ghazzawi’nin kızı Anoud ile yakınlaştı. Bu bilgileri o zamanlar DiBello ve Anoud’u tanıyan bir kişi anlatıyor.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

R A M A D A N I N G . . .

Carla DiBello (@carladibello)’in paylaştığı bir gönderi ()

KİM KARDASHİAN İLE ARKADAŞLIĞI

Los Angeles’ta bir film yapımcısı için çalıştı ve daha sonra ‘’Keepin up with Kardashians’’ programının yapımına yardımcı oldu. DiBello, Kim Kardashian ile olan dostluğu ve şovdaki çalışmaları hakkında kamuya açık şekilde konuştu ve Harper’s Bazaar Arabia’da Kim Kardashian’ın ‘en iyi arkadaşlarından birisi’ olduğunu yazdı. Kardashians’a yakın bir kişi, Kim Kardashian ve Carla DiBello’nun artık düzenli görüşmediklerini söylüyor.

Harper’s Bazaar Arabia’da yazdığı yazıya göre DiBello, 2005 Dubai Film Festivali’nde çalıştıktan sonra Körfez’de daha fazla zaman geçirmeye başladı.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kiki do you love me 🌟 @kimkardashian

Carla DiBello (@carladibello)’in paylaştığı bir gönderi ()

LinkedIn sayfasına göre, Carla DiBello, Kardashian ailesiyle yaptığı reality show programından ayrıldığı 2013 yılında kendi şirketi CDB’yi kurdu. DiBello, o zamandan beri, Ortadoğu’daki kamu varlığını artırdı, yerel Harper’s Bazaar dergisi için yazılar yazdı ve yerel liderlerle Instagram’da fotoğraf yayınladı.

Geçen yıl bir video röportajında Carla DiBello, ‘’Ben Batı’dan Doğu’ya gelen insanların sesi gibiyim. Bölgede ABD’den özel sermaye grubuna sermaye yatırımları yapmasına yardım ettim ve ‘dokuz haneli anlaşmalar’ üzerinde çalışıyorum’’ diye konuştu.

VELİAHT PRENS İLE INSTAGRAM PAYLAŞIMI

Geçen yıl boyunca, DiBello, Suudi Krallığı’ndaki kamu varlığını artırdı. Suudi Arabistan’ın Formula E elektrikli otomobil yarışına ev sahipliği yapması ile ilgili bir Hollywood prodüksiyon şirketinin gelerek bir belgesel hazırlamasına yardımcı oldu. Daha sonra Prens Muhammed ile bir Instagram fotoğrafı yayınladı.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

A shift is happening …. 🇸🇦 honored to feel so welcomed in The Kingdom 💚

Carla DiBello (@carladibello)’in paylaştığı bir gönderi ()

The Wall Street Journal (özet)