Yarın Sevgililer Gününü kutlamaya hazırlanan Suudi Arabistan’da kalpleri ve çiçekleri her yerde görebilirsiniz.

Suudi Arabistan Sevgililer Günü’ne hazırlanıyor! Havada aşk kokusu var…

Suudi Arabistan, Sevgililer Günü’ne hazırlanıyor…

Bundan üç yıl önce, Suudi Arabistan Din Polisi “görür” korkusu nedeniyle sevgililer günü kutlamak düşünülemez bir şeydi.

Suudi Arabistan yarın Sevgililer Günü’nü kutlamaya hazırlanırken havada aşk kokusu var ve kalpler ve çiçekler ülkenin her tarafında görülebilir.

Çiçekçiler ve şekerlemeciler kırmızı güllerini ve kalp şeklindeki çikolatalarını Faziletin Desteklenmesi ve Ahlak Bozukluğunun Önlenmesi Komisyonu’nun (CPVPV)  korkusu nedeniyle saklıyorlardı. Restoran sahipleri, 14 Şubat’ta doğum günü ya da yıldönümü kutlamalarını gözaltına alınma ya da kapatılma korkusu nedeniyle yasaklamışlardı.

AŞK EVRENSELDİR

2018 yılında, eski Mekke CPVPV başkanı Şeyh Ahmed Kasım Al Hamdi’nin Sevgililer Günü’nün İslam öğretileri ile çelişmediğini açıklayınca bir dönüm noktası yaşandı. Al Hamdi, aşkın kutlanması evrensel bir durum ve Müslüman olmayanlarla sınırlandırılmaması gerektiğini belirtti.

Şimdi Suudi Arabistanlılar, özel gördükleri kişiye abartılı hediyeler, çiçekler, balonlar ve hatta klişe haline gelmiş oyuncak ayı alıyor.

SEVGİLİLER İÇİN REHBER

Suudi Arabistan’ın en etkili gazetelerinden Arab News, okuyucularına yardımcı olmak için, özel bir rehber hazırladı. Gazetede yer alan haber şöyle:

“Bütçe dostu bir program ya da Kızıldeniz de yat kiralama ya da Doğu Bölgesi’nde palmiye vahasında kültürel bir otelde kalmayı planlıyorsanız, romantik kaçamakların yer aldığı sevgililer günü rehberimize bakmanızı tavsiye ediyoruz.

Aynı zamanda “erkek ve kadın” için hediye ve romantik yemek yiyebileceğiniz en iyi yerler hakkında bilgilerin yer aldığı bir rehberimiz de bulunuyor.”