Bahreyn’de denemeniz gereken 5 vegan restoran

Londra, Dubai ve New York gibi büyük şehirlerle karşılaştırıldığında Bahreyn, vegan yemek sahnesine giriş yaptığında bu şehirlere göre biraz daha basit kalıyordu. Fakat küçük körfez ada ülkesi şimdi rakipleriyle yarışabilecek konuma geldi.

Anais

Manama merkezli Anais, tamamen vegan menüsü ile müşterilerine şekersiz lezzetli yemekler sunuyor. Her şey Anais’in arkasındaki ekibin 90 bin metrekarelik tarım alanına sahip olduğu Romanya’da başladı. Bu tarım alanında mısır, buğday ve ayçiçeği yetiştiriyorlar. Eski Köstence kentinde bir kafeleri bulunuyor. Oldukça makul fiyatlara sahip Anais’de tofu scramble (çırpılmış tofu), nohut omleti, meze, salata, sandviç, pizza ve makarna gibi yemekler bulabilirsiniz. Pastadan, turta ve dondurmaya kadar birçok tatlıyı burada bulabilirsiniz.

www.anaiscafe.com

Folia

Prens Halid bin Alwaleed bin Talal, sebze yemekleri ile ünlü şef Matthew Kenney ile bir araya gelerek, Four Seasons Beverly Hills’te vegan bir yemek menüsüne sahip Folia’yı açtı.  İkilinin bir sonraki durağı ise et ve süt ürünlerini tüketmeyenler için otelin Bay View Lounge restoranında lezzetli yemeklerinin tadını çıkarabileceği Four Seasons Bahrain Bay oldu. Körfez’in inanılmaz güzel manzarasının yanı sıra zemin, tavan ve camlardan oluşan ortamın çarpıcılığı restoranın muhteşem sunumu, oldukça lezzetli vegan yemekleri denemek isteyenleri bekliyor.

www.fourseasons.com

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Start the new year on a healthy note with Matthew Kenney’s Folia plant-based menu specially crafted at Bay View Lounge.

Four Seasons Hotel Bahrain Bay (@fsbahrain)’in paylaştığı bir gönderi ()

Plant Cafe

Bahreyn’in ilk yüzde 100 vegan kafesi Plant Cafe, Prens Khaled bin Alwaleed bin Talal tarafından açıldı. Suudi Arabistanlı Prens o zamandan bu yana birçok başka kafe ve projede yer almasına rağmen Hamala’da bulunan Plant kafe, Bahreyn’in yemek sahnesinin güçlü bir aktörü olmaya devam ediyor.  Mekânın iç tasarımında oldukça minimal ve huzurlu bir hava oluşturması için doğal materyaller kullanıldı. Açık mutfağın etrafında oturun ve şefleri yemeklerinizi hazırlarken izleyin ya da isteseniz masanıza geçip yemeğinizin gelmesini bekleyin. Her iki durumda da yemeği beğeneceğinize eminiz. Buradaki yemekler Hint, Tayland, İtalyan ve Amerika mutfakları dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mutfaklardan esinlenerek hazırlanıyor ve tabi ki Plant Cafe’de vegan burger da bulunuyor.

www.plantcafe.com

Raw Candy

Seef’in Al Moayyed Kulesi’nde bulunan Raw Candy, küçük bir süper yiyecek çikolatalı tatlı barıdır. Tamamen vegan olan Raw Candy 2018 yılında açıldı. Sandviç ve salataların yanı sıra glütensiz smoothie’ler ve kurabiyeler dışında taze sıkılmış meyve suları da sunacak şekilde müşterilerine hizmet ediyor.  Kendinizi suçlu hissetmeden glütensiz tatlıları deneyebilirsiniz.

www.instagram.com/raw.candy

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Why does Snoop Dog need an umbrella? Fo’drizzle 😂 #badjokesunday

Raw Candy (@raw.candy)’in paylaştığı bir gönderi ()

Eighty Thirty

Bir Bahreyn internet sitesi, adadaki çeşitli popüler restoranların arkasında yer alan Bahreyn restoran grubu Al Abraaj’ın yeni bir yemek mekânı açtığını ve buradaki bütün yemeklerin vegan olduğunu duyurdu. Kadınlardan oluşan bir ekip tarafından yönetilen sürdürülebilir yemek alanı, sebze yemekleri sevenlere düzenli bir şekilde değişecek olan menüsü ile A’ali Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Adının neden Eighty Thirty (80-30) olduğunu sorduğunuzu duyar gibiyiz? Mekânın adı, ormanların, dünyadaki kara kütlelerinin yüzde 30’unu kapsayan karasal organizmaların yüzde 80’ine ev sahipliği yaptığı fikrinden geliyor. Salata gibi sağlıklı yemek seçeneklerin yanı sıra menüde etsiz nugget’lar, sosisli sandviçler ve hamburgerler de bulunuyor. Ayrıca, müşteriler ağaç temalı bir tatlı sipariş verdiklerinde, tatlıdan elde ettikleri gelirin belirli bir kısmını ağaç dikmek için ayırdıklarını da belirtiyor.

www.alabraajgroup.com

The National